Drama u Beogradu: Lekari uspeli da ožive bebu

Novosti 03.12.2018 15:57
Drama u Beogradu: Lekari uspeli da ožive bebu


Jednogodišnja devojčica za koju je javljeno da je preminula u snu u vrtiću u predškolskoj ustanovi "Lane" u Vrčinu izuzetnim naporom lekara vraćena je u život.DETE iz vrtića Lane u Vrčinu, koje danas vaspitačice nisu mogle da probude, prebačeno je u Institut za majku i dete i lekari se bore za njegov život.

Kako se navodi u saopštenju Instituta uspostavljena je srčana radnja i dete se trenutno nalazi na mehaničkoj ventilaciji - veštačkim plućima.

"Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize", navodi se u saopštenju Instituta za majku i dete.

Devojčica od 12,5 meseci, primljeno je u Institut danas oko 13 sati.

Posle spavanja u vrtiću vaspitačica i majka su primetile da dete ne daje znake život. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

"Dete je primljeno u Intenzivnu negu Pedijatrijske klinike oko 13 sati i bilo je bez spontane srčane radnje i disanja. Nastavljene su mere reanimacije - oživljavanja. Uspostavljena je srčana radnja. Dete je na mehaničkoj ventilaciji -veštačka pluća", navodi se u saopštenju.

Mediji su prethodno javili da je dete iz vrtića Lane preminulo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak