Bajer najavio ukidanje 12.000 radnih mesta

Beta 02.12.2018 15:47
Bajer najavio ukidanje 12.000 radnih mesta


Nemačka farmaceutska kompanija Bajer saopštila je danas da će ukinuti 12.000 radnih mesta širom sveta do 2021. godine, posle kupovine američkog giganta Monsanta koji se bavi proizvodnjom herbicida i genetski modifikovanim proizvodima.Gotovo polovina radnih mesta u administraciji, oko 4.100, biće ukinuto u sektoru agrohemije, što je direktna posledica kupovine Monsanta. Biće ukinuto 1.250 radnih mesta u farmaciji i 1.100 u proizvodnji lekova koji se izdaju bez recepta.

Bajer će se na taj naćin odreći oko deset odsto svoje radne snage.

"Promene su neophodne. Postavićemo nove osnove za Bajer, kako bi se poboljšao učinak", izjavio je direktor Bajera Verner Bauman.

Bajer je izdvojio 63 milijarde dolara (54 milijardi evra) ove godine da bi kupio Monsanto, giganta u proizvodnji pesticida i kontroverznog herbicida na bazi organskog jedinjenja glifosata.

Ta kupovina, koju su kritičari nazvali "djavoljevim brakom", navela je Bajer da prioritet da agrohemijskim i farmaceutskim aktivnostima.

Bajer će odustati od sektora za veterinu, i namerava da proda dve filijale Koperton koja se bavi kremama za sunčanje i Doktor Šol o nezi stopala.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak