Mercedes postepeno otkriva novi GLE

Press 01.12.2018 14:44
Mercedes postepeno otkriva novi GLE


Mercedes je objavio dizajnerski crtež nove generacije SUV-a GLE, omogućivši nam da steknemo bolju sliku o izgledu spoljašnjosti ovog vozila.Aktuelni Mercedes GLE započeo je svoj životni vek još 2011. pod oznakom ML, a sa redizajnom iz 2015. stigao je i novi naziv modela – GLE klasa.

Sledeća generacija, koja će svetsku premijeru imati početkom oktobra, na sajmu automobila u Parizu, prva je koja će otpočetka nositi ovo ime. 

Zahvaljujući “špijunskim” fotografijama prethodno smo mogli da vidimo detalje iz putničke kabine, kao i elemente spoljašnjosti ovog automobila, a sad je Mercedes otkrio kompletan eksterijer kroz dizajnersku skicu novog GLE. 

Istina, crtež ne odražava realne proporcije samog vozila, ali otkriva stilske detalje, pogotovo na prednjem delu automobila.

Mercedes postepeno otkriva novi GLE

Novi Mercedes GLE ima naglašen "nos" sa nešto isturenijom maskom hladnjaka. Farovi su manji nego kod prethodnika, a otvori za  vazduh u braniku masivniji. 

Po svemu prikazanom, nova generacija Mercedesovog SUV-a sa prednje strane veoma podseća na pikap X klasu. 

Osim toga, novi GLE je zadržao prepoznatljivi zakošeni “C” stub u boji karoserije koji je krasio i prethodne generacije ovog SUV-a još od samih početaka kada je nosio oznaku ML. 

Mercedes postepeno otkriva novi GLE

Kao dodatak dizajnerskom crtežu, ruski Auto Review objavio je nezvanične fotografije pretprodukcijskog vozila sa minimalnom “kamuflažom” koje pružaju još bolji uvid u dizajn ovog SUV modela.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak