Andros: Masline i savršen zalazak sunca

Novosti 30.11.2018 14:21
Andros: Masline i savršen zalazak sunca


Na grčkom ostrvu Andros niko ne zaključava kuće. Andros je uspeo da sačuva autentičnost i mir, pa retki posetioci mogu da u gradu pronađu smeštaj u belim uskim ulicamaSKRIVENO i malo poznato ostrvo Andros u kojem stanovnici ne zaključavaju kuće, raj je za ljude koji uživaju u pogledu na lepe predele, ukusnoj hrani i kristalno čistoj vodi.

Iako se nalazi blizu Evije i Kiklada koje opsedaju turisti, Andros je uspeo da sačuva autentičnost i mir, pa retki posetioci mogu da u gradu pronađu smeštaj u belim uskim ulicama. Staze između kuća vode do sakrivenih radnji, malih muzeja, galerija, kafića i izlaze do šetališta na obali gde se pruža fantastičan pogled na svetionik iz 1897. godine. Nemačke bombe su svetionik oštetile, ali je rekonstruisan.

Baci je glavna turistička baza na ostrvu. Nekoliko luksuznih hotela, restorana i barova čine centar ovog mesta.

Ostrvo je odlično premreženo “magarećim putevima” koji se sada koriste za treking, za šta su “Andros rute” dobile evropsku nagradu udruženja “hajkera”. Kuvara je najviši vrh 990 metara i pešaci mogu da ga osvoje i prelep pogled dobiju kao nagradu.

Vitali plaža na severoistoku ostrva je malo udaljena, ali je najlepša od svih. Nalazi se u zalivu, voda je čista, a lokalna taverna služi ukusna jela. Kraj plaže je i stena zbog koje ovde dolaze ronioci.

Andros: Masline i savršen zalazak sunca

Muzej maslina se nalazi u Ano Pitrofosu, a važi za jedan od šest najboljih u Grčkoj. Tura traje 90 minuta i detaljno objašnjava kako se dobija maslinovo ulje.

Na Androsu sunce zalazi u planine ostrva Evija i to je neverovatan doživljaj u kojem se najbolje uživa iz severozapadnog dela ostrva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak