Pasulj za zdravo srce i krvne sudove

Novosti 29.11.2018 21:22
Pasulj za zdravo srce i krvne sudove


Dobar je i izvor magnezijuma koji se uz sve druge dobrobiti smatra i antistresnim mineralom, važnim za rad mišića i nervnog sistema PASULj je odlična namirnica za poboljšanje zdravlja srca. Ova mahunarka je bogat izvor dijetalnih vlakana, koja pomažu u snižavanju holesterola i stvaranju folne kiseline, a to su procesi ključni za očuvanje zdravlja krvnih sudova.

Pasulj je i dobar izvor magnezijuma koji se uz sve druge dobrobiti smatra i antistresnim mineralom, važnim za rad mišića i nervnog sistema.

Ishrana koja je bogata pasuljem pomaže organizmu u pretvaranju šećera u iskoristivu energiju.

Osim toga, pasulj se prilično sporo vari, što znači da pruža duži osećaj sitosti, pa nema potrebe za unosom bespotrebnih kalorija.

Pasulj, kao i drugo mahunasto povrće, odlična je zamena za meso, jer sadrži obilje proteina.

Istraživanja su pokazala da pasulj smanjuje mogućnost da se oboli od raka debelog creva, jer uspešno skuplja toksine u crevima. Pri tome, antikancerogeno dejstvo više imaju tamne vrste pasulja u odnosu na beli i žuti.

Interesantno je da pasulj može da pomogne i pri odvikavanju od pušenja. On povećava baznost u organizmu koja utiče na manju želju za nikotinom.

UMIRITE NERVOZAN ŽELUDAC

OKO 100 g zrelih zrna pasulja kuvajte 30 minuta u pola litra vode i pri kraju kuvanja dodajte malo soli. Procedite i pijte jednom do dva puta dnevno. Ovo je odličan lek protiv bolova u želucu i trbuhu uopšte.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak