Uređenje stana: Igrajte na sigurno

Novosti 29.11.2018 20:36
Uređenje stana: Igrajte na sigurno


Dnevna svetlost, biljke, upečatljivi detalji učiniće da svaki prostor izgleda lepše. Eksperimentišite sa detaljima. Neverovatno je kako sitnice mogu da ostave značajan pečat u prostoruŠta odlikuje istinski lepe prostorije? Nisu to ni dizajnerski komadi, ni skup nameštaj, ni slepo praćenje trendova. Trik je zapravo u sitnicama koje može da isprati svako, bez obzira na budžet. Uz ove male tajne, svaki prostor će izgledati lepše.

Zeleno, volim te zeleno - Svaki dekorater će vam reći da je najlakši i najjeftiniji način da prostorija procveta, i bukvalno i metaforički, da u nju dodate biljke. Ako nemate dovoljno vremena da se posvetite gajenju, uzmite biljke koje su lake za održavanje i ne traže mnogo ulaganja. Ne zaboravite na sezonsko cveće, pa s vremena na vreme kupite buket.

Detalji - Eksperimentišite sa detaljima. Neverovatno je kako sitnice mogu da ostave značajan pečat u prostoru. Upečatljivi jastuci, fotografije grupisane na pravi način, zanimljiva umetnička dela. Pazite da ne preterate, detalji treba da upotpune prostor, a ne da ga preuzmu, pa birajte radije kvalitet nego kvantitet. Vodite računa o dimenzijama, mala slika na velikom praznom zidu izgledaće smešno. Ako vam je dom u neutralnim nijansama, detalji su najbolji i najjeftiniji način da se poigrate bojama i unesete živost. Često nije najbitnije koliko ste nešto platili, već je važnija ideja, pa uramite fotografije porodice i predaka i dobićete šik detalj.

Prigrlite dnevnu svetlost - Osunčani stanovi skuplji su nego mračni, pa ako imate sreću da živite "na sunčanoj strani ulice", iskoristite to. Prozori od poda do plafona su idealan način da prigrlite svetlost u svoj dom.

Eksperimentišite - Zvuči kontradiktorno, ali ako eksperimentišete, zapravo ćete igrati na sigurno. Svako ko ima novca može da kupi dizajnerske i skupe komade, ali oni neće garantovati dobar izgled. Zato kreativnost hoće. Jedna stvar zajednička je svim dobro uređenim prostorima, a to je spremnost da se eksperimentiše.

Uređenje stana: Igrajte na sigurno

Bez nereda - Uredno i stilizovano mogu biti sinonimi. Neuredan prostor nikad ne može da izgleda dobro čak i kad imate pojedinačne dobre komade. Zato investirajte u nameštaj koji će vam pomoći da haos držite na minimumu, poput komoda, zatvorenih polica, kutija za odlaganje.

Uređenje stana: Igrajte na sigurno

Savet plus: Budite svesni prostora oko sebe kako biste mogli da shvatite šta volite, šta vam prija, a šta ne. Sledeći put kad budete išli u goste ili posetili novi kafić, obratite pažnju na enterijer, detalje i razmislite šta biste mogli da prekopirate u svom domu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak