Priznanje Joakimu Tasiću: Dve nagrade za najboljeg mladog glumca

Gloria 29.11.2018 15:55
Priznanje Joakimu Tasiću: Dve nagrade za najboljeg mladog glumca


Nagrade “Ardalion” za najboljeg mladog glumca i “Avdo Mujčinović”, koju je ustanovila Politika, biće uručene glumcu Joakimu Tasiću (22) 29. novembra nakon predstave “Korešpodencija” na sceni Zvezdara teatra.Tasić je nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu koji je održan od 5. do 12. novembra. U predstavi ,“Korešpodencija” Tasić tumači lik mladog gazde Simeona Njegovana, a žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, koji su činili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjaček i Janko Ljumović, jednoglasno je doneo odluku da on dobije nagradu kao najbolji mladi glumac festivala.

– Joakim Tasić pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde – obrazložio je žiri.

Tasić je istakao da su mu nagrade koje je dobio za ulogu Simeona Njegovana važne, jer mu poručuju da je na dobrom putu, te da ta uloga sve više postaje deo njega.

– To znači da zajedno rastemo, a to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije, bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu, bez reditelja, a ništa bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali – kazao je Tasić.

Za ovu ulogu Tasić je dobio i nagradu “Zlatno zrno” na petom pozorišnom festivalu “Bucini dani”, koji je održan od 12. do 17. juna u Aleksandrovcu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak