Olga Danilović ima novog trenera: Ona je dijamantski talenat

N1info 29.11.2018 14:42
Olga Danilović ima novog trenera: Ona je dijamantski talenat


Petar Popović, koji je sa Filipom Krajinovićem ušao u najboljih 30 na svetu, novi je trener Olge Danilović, sa kojom će sarađivati sledeće sezone.Posle saradnje sa Aleksom Korečom koji joj je bio jedna vrsta mentora, ali nije konstantno bio uz nju, i još nekoliko prolaznih rešenja, rodila se potreba za ozbiljnim trenerom koji će biti uz Danilovićevu tokom cele sezone.

Izbor je pao na Popovića, koji je pre Krajinovića postizao velike uspehe i sa Ivom Karlovićem, a bio je i trener Andree Petković. Petar i Olga su sada zajedno u Los Anđelesu na pripremama.

“Veliki izazov i velika šansa za mene. Svi znamo da Olga ima dijamantski talenat, sada treba da ga izbrusimo. Već imam ogromno iskustvo, brusio sam ga tri puta, a sa Olgom će biti još lakše to uraditi jer je mlađa. Što dobijete igrača u kasnijim godinama, to je teže napraviti promene“, kaže Popović za Sport klub i dodaje:

“Kada je reč o očekivanjima, više o njima ću znati posle Olginih prvih slabijih rezultata, tj. kada vidimo hoće li i tada imati otvoren um i slušati. Ako se i tu bude pokazala kao šampion, onda stvarno nema granica u našem zajedničkom radu i dometu“.

Popović ističe da ne treba nametati nikakav pritisak i da je još rano da se govori o ciljevima, ali ima jednu želju:

“Voleo bih da Olga bude u Top 30 tu iza Vimbldona, to bi bilo jako lepo. Biće to jako teško postići, ali mislim da je izdvoljivo – biće potrebno i sreće i zdravlja. Nadam se da ćemo biti uspešni“, zaključio je Popović za Sport klub.

Olga će 23. januara postati punoletna, a trenutno je na 109. mestu na svetu. Prošle sezone u Moskvi je osvojila svoju prvu WTA titulu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak