Antivladin protest u Skoplju

N1info 29.11.2018 14:24
Antivladin protest u Skoplju


Najveća makedonska opoziciona partija, desničarka VMRO DPMNE održala je antivladin protest u centru Skoplja i najvila borbu za obaranje koalicione vlade levičarske SDSM i DUI.Na skupu ispred Vlade Makedonije, lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski je poručio hiljadama pristalica da predstoji "duga i teška bitka" i žestoko napao rad vlade Zorana Zaeva, nazivajući je "nesposobnom i kriminalnom".

"Od danas počinjemo i idemo do kraja, a kraj će biti kada padne Zoran Zaev. Ovo nije borba od dan ili dva. Trajaće duže, ali vam obećavam da ćemo ih sigurno pobediti", rekao je Mickoski, što su njegove okupljene pristaslice propratile zahtevima za ostavku Vlade Makedonije.

Lider VNMRO DPMNE je pozvao građane da glasaju za kandidata te opozicione partije na predstojećim izborima za predsednika Makedonije, u prvoj polovini iduće godine.

"Pobedićemo ih! Doći će izbori… Evo, dolaze predsednički. Hajde da tu žestoko pobedi naš kandidat! To je prvi korak u oslobađanju otadžbine!", rekao je predsednik VMRO DPMNE.

Mickoski je najavio da će VMRO DPMNE svake srede organizovati proteste ispred Vlade Makedonije u Skoplju, a da će vikendima ići u mesta širom Makedonije.

Pristalice VMRO DPMNE su na protest ispred vlade Makedonije došle u povorci koja je krenula ispred sedišta te opozicione partije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak