'Robot' vam popravlja CV

Radio 021 29.11.2018 14:09
'Robot' vam popravlja CV


Mašinsko učenje pronalazi primenu u sve širem spektru delatnosti, pa je tako na red došlo i pronalaženje posla. Da biste do posla došli, u današnje vreme nije dovoljno samo da dobro poznajete određenu oblast i da imate iskustva, već i da se predstavite na pravi načinU tome može da pomogne CV Compiler, novi online sistem koji koristi mašinsko učenje za analiziranje i "popravljanje" radne biografije, kako bi se istakli važni detalji i kako bi ona "zapala" za oko HR menadžerima. 
 
Istraživanja pokazuju da mnoge prijave za posao ne stignu do intervjua samo zbog lošeg CV-ja. U proseku je HR menadžerima dovoljno 10 sekundi da eliminišu kandidata, pa je kreiranje vizuelno atraktivnog i, pre svega, svrsishodnog CV-ja jedna od najvažnijih stvari prilikom apliciranja. 
 
Autori ovog sistema su Endrju Stetsenko i Aleksandra Dosi, HR eksperti koji iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo u regrutovanju radnika. Sistem radi na principu provere biografije i davanju saveta šta je potrebno da se promeni, doda ili oduzme, a algoritam koristi ogromnu biblioteku CV fajlova. 
 
Ovo nije ni prvi ni jedini alat za analizu CV-jeva, ali su svi prethodni generički. 
 
CV Compiler je dizajniran prvenstveno za tehničke profesionalce. Tehnologija traži ključne reči iz oblasti programiranja i proverava kako se one koriste unutar biografije, u odnosu na najbolje primere te primene u industriji. 
 
Sistem je nastao kao proširenje Chrome ekstenzije koja pomaže korisnicima da razumeju tehničke termine, a čiji autor je bio Stetsenko, dok je radio u kompaniji GlossrayTech. 
 
Tehnologiju procesiranja prirodnog jezika i prepoznavanja ključnih reči koju je razvio na tom projektu unapredio je i implementirao na CV Compiler-u.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak