Najbolji prijatelj – osoba pred kojom padaju sve maske

Lepota i zdravlje 28.11.2018 15:31
Najbolji prijatelj – osoba pred kojom padaju sve maske


U čemu se najbolji prijatelj razlikuje od svih drugih, dobrih prijatelja?Ma koliko uspešni bili i ma koliko srećno zaljubljeni da ste, sve to nema baš nekog velikog smisla, ako nemate nekog bliskog, ko će biti zbog vas podjednako srećan. Nekog ko će vas uvek podržavati i tešiti. Najbolji prijatelj dragocenost je koja svakoj životnoj etapi daje poseban smisao. 

U čemu se najbolji prijatelj razlikuje od svih drugih, dobrih prijatelja?

To je pre svega osoba koja bi vas razumela, kada niko drugi ne bi. Osoba, čiji biste broj bez razmišljanja stavili na brzo biranje. Ono što vaše prijateljstvo izdvaja od svih drugih je to što među vama, nikada nema sumnje. Bezgranično poverenje je ono što vas vezuje za najboljeg prijatelja.

Možda vam zvuči čudno, ali zapravo je vaš najbolji prijatelj osoba sa kojom ste najintimniji. Jer ne možete svom partneru ili roditeljima baš uvek i sve reći otvoreno, bez malo ukrašavanja priče, a najboljem prijatelju uvek ćete pričati samo golu istinu, sa potpunom sigurnošću da ne postoji šansa da vas i jednog trenutka osudi.

Oni su vas videli u najsjajnijem, ali i najtežem izdanju. Sprečili su vas da napravite glupost i motivisali vas da krenete dalje. Niko drugi nije imao snage da vas podigne kada ste odustali od borbe za sebe, zato nikad nemojte da zapostavite osobu koja vam je do te mere odana.

Neće vam se desiti da sa osobom, koja vam je najbliža tek tako prestanete da razgovarate. Prosto, kada vaše prijateljstvo preraste u ono pravo, za do kraja života, vaš prijatelj postoji zbog vas, kao i vi zbog njega i ne postoji način da se ta emocija raskine.

Ove ljude sretnete slučajno, a u nekom trenutku oni postanu vaša porodica. Ne zaboravite da im date na značaju, da ih podsetite koliko vam znače i da sebi učinite uslugu i zagrlite ih što češće, jer imati nekog takvog u životu, velika je sreća!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak