Dačić: Bez jačeg pritiska Zapada, Priština neće uskoro ukinuti carine

Beta 28.11.2018 14:28
Dačić: Bez jačeg pritiska Zapada, Priština neće uskoro ukinuti carine


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Beogradu da ne veruje da će bez jačeg pritiska zapadnih zemalja na Kosovo uskoro doći do ukidanja carina od 100 odsto na srpsku robu.Upitan da li očekuje brz odgovor organa Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA i Unmika na zahtev koji im je Vlada Srbije uputila povodom mera Prištine, Dačić je rekao da ne očekuje.

"Iskreno rečeno, ne očekujem brzu reakciju, mi smo preduzeli sve ono što je predvidjeno tim sporazumom (CEFTA), formalno smo uputili zahtev, ali bez jačeg medjunarodnog pritiska onih koji su ih stvorili i koji ih sponzorišu, ne verujem da će brzo doći do ukidanja mera", rekao je Dačić novinarima posle sastanka sa šefom egipatske diplomatije Samehom Šukrijem.

Šef srpske diplomatije je dodao da je "sigurno da Srbija neće preduzimati nikakve mere koje bi nekom omogućile da stavi Beograd u isti rang sa Prištinom".

On je naveo da Srbija očekuje da se prestane s tvrdnjama da niko ne može da utiče na Prištinu da ukine carine od 100 odsto.

"Očekujemo da prestanu da se igraju nekih igara za koje svi znamo da nisu istinite, a to je da sad neko ne može da izvrši uticaj na Prištinu. Može da izvrši uticaj", naveo je Dačić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak