Vučić: Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića

Blic 28.11.2018 13:19
Vučić: Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostovao u emisiji "Oko intervju" na RTS-u, a glavna tema razgovora bila je situacija na Kosovu i Metohiji.- Ljudi misle da je Kosovo naše od pamtiveka, ali to nije ravno istini. Imali smo problema, uvek se borili za taj prostor i uvek gubili. Prema popisu iz 1991. imali smo samo 17 odsto našeg življa na KiM od 1981. godine i bili smo ugroženi. Pre toga se podizao broj od 1955. godine, ali onda su krenuli pritisci od albanske migracije. Oni su bili veoma disciplinovani i sve su davali za svoju, albansku državu, a mi smo bili puni kompromisa i napuštali smo i zemlju. Svi su želeli da oslobode tobože svoje, iako je to bilo srpsko. Pravili smo dramatične greške, od devedesetih, a i kasnije, samo ne toliko vidljive, ali u smislu ekonomskog razvoja bile su loše - počeo je Vučić upitan upitan kakva je bila srpska politika prema Kosovu.

On je rekao da vidi da Srbi s jedne strane ne žele rešenje kosovskog problema, a sa druge da ne znamo sa čime se suočavamo. Poručio je da je prema statistici i istraživanjima u koje je imao uvid većina naroda Srbije želi da se zadrži neki neutralni status, ali napomenuo da to nije moguće. Prema Vučićevim rečima, Albanci su spremni da za zaokruživanje kosovske državnosti plate svaku cenu.

- A, da li smo mi? Pitam vas šta ćemo da radimo ukoliko dođe do bilo kakvog sukoba? Zato sam sve vreme govorio da moramo da pronađemo kompromisno rešenje - ispričao je Vučić, napominjući da je imao borbu sa celim svetom i Albancima.

Kazao je da ćemo imati mnogo više problema i od toga: "To je ono što mi nismo želeli da razumemo svoju situaciju. Ekonomska situacija je nešto bolja, a mi mislimo da možemo nešto i što ne možemo".

Upitan odakle mu podaci o mišljenju naroda o kom govori, rekao je da mu je malo više informacija dostupno jer je na mestu "s kog može nešto bolje da vidi", ali i da ga niko nije ni pitao povodom ekonomije kada su morale da se donose teške odluke.

- Želeo sam jaču zemlju, a ne zemlju u kojoj možemo samo formalno da zatražimo nezavisnost - ispričao je Vučić.

Upitan da li u Srbiji ima velikih ideja i tako ostvarivih poput onih koje je imao, između ostalih, i Crnjanski, predsednik je reekao: "Ima mnogo ideja. Teško ćemo mi Srbi objediniti sve svoje teritorije, ali ono što možemo jeste da razmišljamo o kulturološkom povezivanju". Skrenuo je pažnju na to da srce može da govori jedno, a razum drugo i da mi imamo problem da definišemo šta je to što možemo da učinimo na KiM.

- Ne želim da banališem, o teritorijalnom delu ne želim ni da govorim. S druge strane, mi razgovaramo sa ljudima koji su strašno neozbiljni i to je opasno. Imamo problem sa odnosom sa EU. Da li je Evropska unija pravična prema nama? Nije. Da li su nam mnogo toga dobro učinili? Nešto jesu, mnogo toga nisu. Da li se ponašaju podjednako prema Albancima i nama? Nikako. To dovodi do toga da danas u Srbiji imate najnižu podršku EU i sada očekujete da ja kažem da to mora da bude naša politika u budućnosti da bih se nekome dodvorio, ali ne - to je naša opasnost. Bez obzira na sve moramo da se borimo za put ka EU - rekao je predsednik Srbije.

Skrenuo je pažnju na to da nema istog odnosa prema Albancima i Srbima, ali da moramo da nastavimo da se borimo za to: "Trebalo je da reaguju na 10 odsto povećanja tarifa, pa nisu. Je l' rešenje da kažemo da zato nećemo u Evropu? Nije. Albanci imaju svu njihovu podršku. Ponašaju se kako hoće, danas najavljuju stvaranje 'velike Albanije'. Nije rešenje da ja sad najavim stvaranje 'velike Srbije'. To nikako i nije pametno. Moramo da budemo pažljivi i odgovorni i da radimo na unapređenju ekonomije i svih drugih sfera".

Poručio je da su mu državnici EU s kojima je, kako kaže, danas razgovarao rekli da treba svi zajedno da razgovaraju, ali on je rekao da neće pristati na pritiske i ucene: "Imaju brojne ideje o nekim kompromisima, ali ne i kako da smire Albance. Prepuni su ideja, a ja nisam više spreman da slušam. Uopšte me ne zanima cena, čuo sam da će neki da me smrve, ali me ne zanima. Amerika je Albancima i mama i tata, a ostalo su im strine i tetke". Dodao je da i on ima tetku, a da su Albancima tetke Engleska, Francuska, Nemačka, dok su im SAD mama i tata. Kako kaže, Srbija se u tim uslovima bori svim snagama, a ima podršku Rusije i Kine i drugih zemalja, "kojih je sve više": "Da li je to dovoljno? Nije. Nije jednostavno, teška je naša pozicija, borimo se da održimo poziciju na tabli, da imamo šanse za remi, a da pobedimo - biće teško, jer imamo damu manje".

Kaže da se ne može nekome dozvoliti da u trci na sto metara istrči pre svih deset metara, već da se beskompromisno moraju vratiti na početak: "Vrati ga na start ili izbaci iz igre, bez toga nema nastavka", rekao je Vučić, pa objasnio da time ne želi da kaže da će takse biti ukinute, već da neće da pristane na ucene i pritiske: "Oni imaju mnogo ideja o kompromisu, ali nemaju ideje kako da spuste takse", rekao je Vučić i dodao da je jedna od njihovih ideja i da iznude nešto, da ponovo "vrate struju", da bi spustili takse.

"Hteli su da ubiju Radoičića"

Vučić je tokom razgovora skrenuo pažnju na to da se Srbija bori da sačuva svoju poziciju, ali i predočio da ima mnogo saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića.

- Povodom ubistva Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara, neko je birao poseban momenat i trenutak zbog izbora koji su predstojali. Danas je u Beogradu saslušan Milan Radoičić, čovek koji je drugog dana optužen od strane svih - i političara i medija gde su neki čak ustanovili da je on "siguran ubica" - rekao je Vučić, pa naglasio da Srbija ima mnoga saznanja o ubistvu Ivanovića, iako je ćutala.

- Tražili smo čaure da utvrdimo da li je pucano iz heklera ili iz oružja neke okolne zemlje iz 1992. godine. Nisu nam ih nikad dali. Da su i pet dana kasnije to učinili mogli smo nešto da uradimo. Nisu nikad - rekao je Vučić, pa poručio da je Srbija utvrdila da Radoičić sigurno nije ubica.

Podsetio je i da je Radoičić već ispitan 21. februara ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

- Oni su sada hteli da ga ubiju. Došli su sa 52 čoveka na glavni ulaz i sa još 25 u garaži i dvadesetak njih u logistici. Zašto sam ovo rekao? Prvo je ucenjivan jedan drugi čovek, pripadnik narko-klana uhapšen na Kosovu po crnogorskoj poternici, kome je nuđeno da optuži Radoičića da bi mogli da upakuju priču i optuže Beograd. Pošto on to nije mogao da im kaže i učini, oni su došli do ovoga - rekao je Vučić.

Ispričao je da su navodni pozivi o kojima je bilo govora lažni i pokazao listing koji to potvrđuje: "Marković je kao zvao nekoga za koga oni ne znaju koga, a mi imamo sve brojeve koje je pozvao. Oliver je ubijen u 8.14 časova, od 8.16 do 8.23 sve su pozivi ka Hitnoj pomoći i vatrogascima, nema poziva tom čoveku, slagali su".

Poručio je da su Albanci želeli da upute trostruki udarac.

- Radoičić je, za razliku od mnogih, bio prvi na braniku severne Kosovske Mitrovice. To su Albanci znali. Hteli su tri udarca. Jedan je bio da sruše Beograd, da sruše sever Kosova i zato su svi u istom danu aktivirani, od Rade Trajković do drugih. Koga oni predstavljaju? Trebala im je slaba Srbija. Izabran je ovaj tajming jer vide da Srbija neće da odustane, a oni hoće po svaku cenu da se to dogodi. Da su ubili Radoičića ko bi rekao da on nije ubio Ivanovića? On je hteo da pristane na poligrafsko ispitivanje, prošao je na poligrafu za ubistvo Ivanovića i ne samo da ga nije ubio, nego nije ni učestvovao u organizaciji logistici, pomaganju, podstrekavanju. I šta ćemo sad? Nema Radoičića, a tu je sekretarica Ivanovića kojoj je, inače, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, uz obrazloženje da je osumnjičena za "pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo". Vi stvarno verujete da je ona učestvovala u velikoj zaveri? Sve su smislili, samo im je on utekao za 10 minuta - rekao je Vučić.

Napomenuo je da Srbija vodi svoju istragu o ubistvu Olivera Ivanovića u gotovo nemogućim uslovima, te da ima skoro potpuno sklopljenu priču, a potom, upitan šta su dalji koraci Srpske liste, predsednik Srbije je rekao da ona "odavno nije u vladi, ali nema druge vlade u Prištini, jer nemaju većinu".

- Uveliko se ponašaju kao opozicija, ali nemojte da sve tumačite preko izbora jer se ne bi ovako ćutalo - rekao je Vučić poručuivši i da, nakon što je upitan da prokomentariše fotografiju nastalu nakon današnje sednice vlade Kosova i Albanije, na kojoj članovi pokazuju dvoglavog orla, taj prikaz više liči na kokoši: "Meni viče liči, šta znam. Da smo mi to uradili odmah bismo išli u Hag. Proces prisajedinjenja Kosova sa Albanijom počeo odavno. Oni nemaju kosovsku zastavu nigde. Da li ste je videli na kosovskim institucijama? Imaju jedan Dan zastave - albanske", rekao je predsednik, dodavši da je o tome govorio i u EU, ali reakcija nije bilo.

- Na samitu EPP sam čuo od jednog velikog evropskog lidera da je u Evropi jedino Albancima sve dozvoljeno - preneo je Vučić.

Upitan kako objašnjava bahato ponašanje Ramuša Haradinaja u poslednje vreme, Vučić je ukazao da se zaboravlja da je Hašim Tači podneo prigovor ustavnom sudu da se Srbima ponovo uzme imovina: "Ne pravim razliku među njima, ne pada mi na pamet"“, rekao je on.

Uvođenje carina

Upitan da li je moguć Dejton na Kosovu, Vučić je rekao da on nije čuo za to. Kaže da, kada se radi o rešavanju kosovskog pitanja, posle nekog vremena kada se činilo da se pomaklo sa mrtve tačke, sada je ne na početku, već - ispod početka: "Ništa više ne mogu da vam kažem. Ako neko nije u stanju da poštuje takse, regionalni ekonomski prostor i ono što je potpisao i primenjivao pre 12 godina, a sve to zato što smo bili naterani da se branimo u Interpolu, a bili smo naterani i ništa više od toga".: "Ako je neko spreman da uveća takse i uradi sve ovo samo zato što smo mi morali da se branimo u Interpolu, ne znam šta više da vam kažem".

Upitan da li se slaže sa konstatacijom da posle svega što se dešavalo u Interpolu, da je Kosovo samo malo poglavlje knjige koja se piše o Rusiji, kaže: "Delimično se slažem. Tu ima jedan problem. To se tiče nas, Srba, bar jednako koliko i Albanaca i što je naš posao da pokušamo da ozbiljnim i odgovornim ponašanjem ne budemo protiv Zapada a da uz sebe imamo Rusiju i Kinu." Vučić je napomenuo da želi da zamoli narod na KiM da izdrže uz takse, a da će se Srbija s tim problemom svakodnevno boriti: "Hoću da ih zamolim da izdrže i da se bore, kao što se i mi borimo", a kada je upitan da li je Kosovo danas ne samo srpski, već i svetski problem, odgovorio je potvrdno.

Rekao je da Srbija ima obavezu da zaštiti Srbe na celom Kosovu, a da poseban dogovor postoji sa NATO za sever Kosova i Metohije: "Oni su Srbe doveli u poziciju nekoga ko je u uglu, iako sam ih molio da to ne rade i nemamo izbora. Želeli - ne želeli, moramo da budemo uz svoj narod. Srbe na KiM, na severu, molim da se bore mirnim načinima, da se bore za sebe i za svoju zemlju makar onoliko koliko se u Beogradu neko bori za njih, a imaju svu našu podršku. To nisam samo ja ili nas desetak, već brojni ljudi koji su dopremali pomoć i mnogo toga drugog".

Na pitanje o odnosima sa Austrijom, Vučić kaže da i danas imamo dobre odnose sa tom zemljom, da je austrijski kancelar prvi osudio takse koje je uvela Priština, ali da se ne može očekivati da rade protiv svoje politike: "Ne možete očekivati da budu na istim pozicijama kao mi. Nisu i neće biti", rekao je on i podsetio da su Austrougarska i Velika Britanija od druge polovine 19. veka na strani kosovskih Albanaca i da se tu radi o kontinuitetu politike. Kaže i da nije čuo za predlog austrijskog vicekancelara Štrahea o međunarodnoj konferenciji o Kosovu: "Nisam čuo za taj predlog, ali to zavisi od velikih sila".

S druge strane, povodom carina, napomenuo je da su i Bosna i Hercegovina u problemu.

- Bosna i Hercegovina su u istom problemu kao i mi povodom carina. Samo to u tom slučaju utiče na jedan deo zbog iseljenja. Sa novim predstavništvom ćemo sarađivati dobro, a kako oni žele to ne znam. Siguran sam za predsednika Dodika da želi dobru saradnju, videćemo za druge - poručio je predsednik Srbije.

"Srbija je tačka oslonca našem narodu"

Na konstataciju da su u novembru 1918. godine oslobođena tri najveća srpska grada - Beograd, Novi Sad i Banjaluka, a da 100 godina kasnije Banjaluka nije u granicama Srbije, iako je blizu i pitanje može li Srbija ponovo da bude tačka oslonca, poput 1918. godine, Vučić je objasnio da je Srbija definitivno tačka oslonca celom našem narodu.

Dodao je da se, iako je rođen u Beorgadu, a majka mu je iz Vojvodine, oseća kao prekodrinski Srbin, jer njegov otac vodi poreklo odatle, pa je i mnogo vremena proveo tamo: "Video sam tamo ljubav tih ljudi prema Srbiji koja je neizmerna, kao ponekad ljubav Srba prema Rusiji. Nije čak ni sasvim racionalna i nije to samo zato što pripadaju istom narodu. Srbija je za naš narod zapadno od Drine, ali i u Crnoj Gori i Makeodniji, nešto najlpeše", rekao je, ali i naglasio: "Srbija danas postaje racionalni oslonac za sve i pomaže i to ne samo finansijski".

Upitan, zbog komentara načinjenog na obeležavanju 100. godina prisajedinjenja Vojvodine i nastanka Jugoslavije, o nošenju košulja, predsednik je rekao: "Mi danas moramo da se izborimo da naš narod gde god da je bude slobodan, koristi srpski jezik, ćirilično pismo i da budemo jedno. Doći će vreme kada ćemo biti zajedno, ne govorim o teritoriji, ali ekonomski i zato moramo da pomažemo našem narodu svuda".

Povodom odnosa sa Crnom Gorom i nakon što je upitan da li će biti reakcije Srbije na zabranu ulaska u zemlju akademicima, Vučić je poručio: "Mislim da je to što je urađeno nedopustivo u ovom veku i da to govori mnogo o njima. Možda su moji politički protivnici, ali to nema veze. To mi daje još veću obavezu da zaštitim njihovo pravo da budu slobodni građani i da slobodno misle. Ne sme niko da im zabrani da govore ono što se drugima ne dopada. Ako mislite da mi treba njihovim intelektualcima da zabranjujemo ulazak u Srbiju... Srbija je kosmopolitska, široka i demokratska država da bi to mogla da učini".

Rekao je da ne može da se saglasi sa onima koji u Crnoj Gori govore "nikad više 1918. godina" i da se duboko protivi tim rečima, ali da ne želi da bude previše glasan, ne zato što je uplašen, nego zato što ne želi da stvara protivnike Srbiji: "Protivnika imamo mnogo, ne uvek svojom krivicom, ali ne možete da igrate na šest tabli protiv ravnopravnih partnera... Možete ako ste velemajstor, pa igrate protiv đaka... Zato izaberite dve table na kojima morate da igrate, na šest je nemoguće".

Vučić je, između ostalog, poručio i da sa ove istorijske distance ne može da napada ideju Jugoslavije i naglašava da će nam dugo vremena trebati posle 90-tih da podignemo svoj ugled i poštovanje. Odgovarajući na pitanje da li je Jugoslavija bila najbolji okvir tada za Srbe ili greška, Vučić je kazao da se trudi za razliku od drugih da ne istrčava i pravi se pametan posle bitke: "Danas to tako izgleda kao kobna greška. Veoma cenim šta je radio kralj Aleksandar Karađorđević. Reč je o dobrom kralju. Čoveku koji je stradao na užasan način, zaverom u kojoj su učestvovale ustaše, VMRO i strane službe. Bio je izuzetna istorijska ličnost, a na našu sramotu damas nema ni ulicu, ni spomenik u Beogradu".

- „Imamo učice Aleksandra Obrenovića i kneza Aleksandra, ali ne kralja Aleksandra Karađorđevića. Imamo čak ulice dvojice atentatora na kralja Aleksandra. Kao da je bila nekakva zavera nekih krugova da se nikada ne dogodi, kao što je bio slučaj sa spomenikom kralju Petru u Novom Sadu - kazao je on, pa dodao da različite komunističke i DOS-ovske elite nisu dozvolile da se sprovede odluka iz 1934. godine.

Poručio je da narod treba da odluči ko treba da dobije spomenik i ulice, rekavši da svi znaju da je Milan Stojadinović bio jedan od najboljih vladara, a proglašavan je za okupacionog slugu: "A da smo slušali njega spasili bi ko zna koliko glava i imali bismo bolje finansije". Ocenio je da smo posle Drugog svetskog rata pravili veće greške nego posle Prvog, podsećajući da je kralj Aleksandar dobio široke srpske etničke prostore. Naveo je i da je srpski narod ubedljivo podneo najveće žrtve: "Nismo izašli kao pobednici iz Drugog svetskog rata, nismo uspeli, niti tražili kako treba da dobijemo ono što su Srbi zaslužili".

Međunarodna politika

Upitan o tome kakav će doček biti organizovan za predsednika Francuske Emanuela Makrona koji će uskoro boraviti u Srbiji, postavljeno je i pitanje da li će ga Vučić pitati oko rasporeda sedenja koji je svojevremeno organizovan na ceremoniji obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

- Predsednik Makron je meni poslao pismo. Postaviću mu mnogo teže pitanja od toga, kao i on meni. Ne plašim se ja nikoga, niti sam inferioran što predstavljam malu zemlju. Suviše sam ponosan što sam predsednik naše lepe Srbije, dobrog naroda, zemlje koja samostalno donosi odluke, pa makar neki kažu „kao ostrvo ste“ - rekao je on podvukavši da kod nas naši građani donose odluke

Kazao je da očekuje da narod priredi doček na veličanstven način Makronu: "Biće lepo dočekan tako da zna da u Srbiji ima saveznika, kao i naša zemlja u Francuskoj", rekao je Vučić.

Upitan šta misli o vizijama Makrona i premijera Mađarske Viktora Orbana i kojoj viziji pripada, odgovorio je „da razmišlja samo o viziji Srbije“: "Daleko sam da nemam prečih briga od onoga što govore Makron i Orban. Suviše smo mali i imamo manje uspeha od njih. Najviše mi Srbi volimo da se bavimo belosvetskim temama, ja bih da gledam ovu našu ligu, regionalnu".

Povodom međunarodne politike, predsednik Srbije je, između ostog, napomenuo i da se plaši odlaska nemačke kancelarke Angele Merkel sa pozicije, navevši da je njena reč i dalje najsnažnija kada je Balkan u pitanju: "Nemačka ima ogroman autoritet".

- Mogu potpuno da se saglasim sa ocenama o negativnim posledicama posle odlaska Merkelove. Veoma se plašim za budućnost Evrope i sveta posle njenog odlaska. Mogao bih to da objašnjavam satim. Prisustvovao sam sastancima milion puta gde ništa bez Merkelove ne bi funkcionisalo. Njena reč je najmoćnija i na Zapadnom Balkanu. Ko ima takvu ekonomsku moć i politiku da može da pozove i nešto kaže. Nemačka ima ogroman autoritet, kao što imaju SAD, Kina, Rusija".

Predlog budžeta

Kada je Predlog budžeta u pitanju, Vučić je napomenuo da ljudi još ne vide šta je sve urađeno i da će videti na boljim ekonomskim uslovima u budućnosti.

- Zato to i radimo. Za našu decu i njihovu decu. Uspeli smo da smanjimo nezaposlenost. To su dvostruko manji brojevi nego što su bili. Ljudi govore da strani investitori dolaze ovde da bi se bogatili... To je normalno, ali od toga ćemo i mi imati korist. Neki pričaju o Železari. Pa je l' treba da je zatvorimo i da ljudi ostanu bez posla? To ne dolazi u obzir - poručio je, te prikazao dokumentaciju koja pokazuje koliko su firme napredovale.

Predsednik Srbije je skrenuo pažnju na to da su primeri ekonomskog poboljšanja kompanija u Srbiji brojne, te da bez obzira na priče koje sluša od pripadnika opozicije on ima konkretne brojke koje može da pokaže. Rekao je i da on nema problem da govori i o svom finansijskom stanju i imovini, kako svojoj, tako i njegove porodice: "Pitajte me šta hoćete za brata. Pitajte me šta hoćete o meni".

- Moja imovina, imovina moje šire porodice, moje najšire porodice se nije uvećala, naprotiv nešto se i smanjilo. To ljudi treba da znaju, nemam ni bankovne račune, zakopane pare ni u čarapama, ni u slamaricama, niti bilo kakvu imovinu, automobile ili bilo šta slično - rekao je Vučić.

Upitan da li je normalno što je Borko Stefanović dobio batine u Kruševcu, Vučić je poručio: "Ne, to sam odmah osudio. Policija je odmah reagovala i sve pohapsila. To je normalna reakcija države".

- Pokazuje razliku između odgovornih i neodgovornih. Tako odgovorni reaguju. Niko se ne pita da li je u redu što se nije govorilo o smrti Ranka Panića. Morali smo da se ubijamo u Skupštini da bi se čulo da je mrtav. Ali sada ne odgovara ni kada osudimo - rekao je Vučić, poručivši da ne moraju da se dele emocije, ali je posao bio da se sprovede istraga.

Objasnio je i da istraga nikada nije pokrenuta, te da je sada bilo šala kada se svojevremeno dogodio napad na novinarke. Takođe je poručio i da bi bio spreman na TV duel sa opozicijom isključivo ukoliko bi vreme bilo dato ravnopravno, a ne da "neki dobiju više, a drugi manje".

"Najveći problem u ekonomiji je - Kosovo"

Vrativši se na temu ekonomije, predsednik Srbije je istakao da je naš najveći problem u ekonomiji Kosovo.

On je rekao da ljudi teško žive i da će još teško živeti, mada im je bolje nego ranije, pa podsetio da je minimalna zarada 2011. godine bila 162 evra, a u januaru ove godine 228 evra, što je za 48 odsto više za tako malo godina. Najavio je i da će i sledeće godine minimalna zarada biti ponovo veća.

Što se prosečne plate tiče, podsetio je da je 406 evra, pa rekao da će u decembru biti 445 evra, realno 420 evra: "Sa povećanjem ona će dostići 486 evra. Nije 500 koliko sam govorio ranije, ali je mnogo više nego što je nekada bila. Mi smo išli na zapošljavanje ljudi čak i sa malim platama posebno u ruralnim sredinama, ne da bismo dizali prosek, već da imamo više plata u porodici i gradimo stabilniju osnovu za budućnost".

Penzionerima se ponovo zahvalio na podršci reformama, dodajući da su one morale biti sprovedene, jer nije bilo iz čega platiti penzije. Na molbu da prokomentariše rast uvoza, Vučić je kazao da to znači da bolje živimo, te da je pokrivenost izvoza uvozom veća i da nam raste izvoz, iako ne u tom procentu kao uvoz.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak