Ukinut imunitet Gruevskom, zakazana sednica Sobranja

RTS 27.11.2018 18:53
Ukinut imunitet Gruevskom, zakazana sednica Sobranja


Makedonski parlamentarni odbor za poslovnik i pitanja mandata i imuniteta ukinuo je danas poslanički imunitet bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom, a predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi zakazao je za danas popodne sednicu o ukidanju imuniteta GruevskomSa 62 glasa "za", makedonsko Sobranje je na večerašnjoj plenarnoj sednici, bez rasprave, prihvatilo preporuku nadležnog parlamentarnog odbora za ukidanje poslaničkog imuniteta bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom.

Sednici makedonskog parlamenta nisu prisustvovali opozicioni poslanici iz VMRO-DPMNE, stranke čiji je Gruevski počasni predsednik, javlja MIA. 

Poslanici te stranke nisu prisustvovali ni sednici makedonskog parlamentarnog odbora za poslovnik i pitanja mandata i imuniteta, koji je prethodno danas ukinuo poslanički imunitet Gruevskom.

Parlamentarni odbor usvojio je šest sudskih predloga s ciljem određivanja pritvora.

Gruevski se nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil.

On je u Makedoniji osuđen na dve godine zatvora zbog kupovine blindiranog automobila za potrebe vlade, a protiv njega su pokrenuta još tri sudska postupka, koja će, kako je odlučio sud, biti nastavljena, a odluka će biti doneta u odsustvu. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak