Hrvati za “crni petak” potrošili 92,7 miliona evra

Blic 27.11.2018 18:22
Hrvati za “crni petak” potrošili 92,7 miliona evra


Građani Hrvatske su za ovogodišnji „crni petak“, dan popusta, potrošili 689,56 miliona KUNA (92,7 miliona evra) ili za 20 odsto više novca u odnosu na isti dan prošle godine, pokazali su podaci Poreske uprave Hrvatske.„Iz podataka je vidljivo da je broj računa u petak, 23. novembra 2018. u odnosu na petak 24. novembra 2017., veći za četiri posto, a ukupan iznos računa takođe je veći za 20 posto“, odgovorili su iz Poreske uprave „Jutarnjem listu“, koji je zatražio podatke iz fiskalizacije (broj i iznos računa) za sve delatnosti za pomenute datume.

Građani Hrvatske su na ovogodišnji „crni petak“ potrošili čak 115 miliona kuna (15,46 miliona evra) više u odnosu na „crni petak“ prošle godine.

To povećanje od 20 posto je oko četiri puta više od rasta nominalnih plata u prvih devet meseci ove godine, piše „Jutarnji“.

Sve to bi, kako ocenjuje taj list, moglo da znači da se „crni petak“ sve više „prima“, kako kod trgovaca koji možda daju veće popuste nego prošlih godina, tako i kod potrošača koji u tom danu vide priliku za dobar šoping.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak