Pilić: Novak me od svih asova jedini nikada nije zaboravio

Novosti 27.11.2018 11:17
Pilić: Novak me od svih asova jedini nikada nije zaboravio


To što je on napravio u samo nekoliko meseci je apsolutno čudo. Ni ja nisam znao, ni verovao da će ovako završiti godinu - istakao je legendarni hrvatski trenerLegendarni hrvatski trener Nikola Pilić, u intervjuu za portal “100 posto” osvrnuo se na svoju saradnju sa Novakom Đokovićem, koji je u njegovu tenisku akademiju došao kao 12-godišnjak 1999. tu se zadržao četiri godine.

- Bavio sam se s njim kad je imao 15, 16, kad smo sarađivali u akademiji. Ono što kod njega izuzetno cenim je to što on, za razliku od brojnih drugih asova s kojima sam sarađivao, nikad nije zaboravio. I to je njegova istinska veličina - rekao je Pilić.

On je sa srpskim asom sarađivao i u Dejvis kup timu Srbije, koji je osvojio istoimeno takmičenje 2010. godine. Đoković se ove godine vratio na sam vrh ATP liste, iako je u junu bio tek na 22. mestu.

- To što je on napravio u samo nekoliko meseci je apsolutno čudo. Ni ja nisam znao, ni verovao da će ovako završiti godinu. Kad je išao u Ameriku, tamo u martu, kad je bio van forme, zvali su me novinari iz Srbije i doslovno ga "pokopavali". Ali ja sam im samo govorio, "čekajte, čekajte". Svi mi znamo njegov kvalitet i svaka mu čast na tome. Ova sezona je sjajna zbog toga što se tako vratio i svima očitao lekciju, a još je impresivnija ona iz 2016. kad je imao skoro 17.000 poena - rekao je legendarni teniser.

U nedelju je Hrvatska osvojila Dejvis kup, poslednji po tradicionalnom sistemu, a Pilić je šokiran dešavanjima u “belom sportu”.

- Ma to je skandalozno. Zar se može tradicija od 120 godina kupiti za novac? Ko će pratiti susret Koreje i Kanade u Madridu, na primer? Kako su to smeli da urade, to je veliki korak unazad kada je u pitanju jedno takvo takmičenje. Novcem se sve može kupiti, nažalost i ova velika tradicija odlazi u prošlost - istakao je Pilić.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak