Masaža za ispucale usne

Novosti 26.11.2018 14:45
Masaža za ispucale usne


Ukoliko imate ispucale usne, možete to otklanjati nanošenjem balzama ili vazelina, a dobra su i ulja sa vitaminom E. Treba uonsiti dosta tečnosti, a poželjna je i lagana masaža pred spavanjeBORAVAK na hladnom i vetrovitom vremenu često dovodi do pojave ispucalih usana. Ovoj pojavi kumuje i oblizivanje, kao i disanje na usta kod zapušenog nosa. Ukoliko vam se tako nešto događa, neprijatnost možete da otklonite nanošenjem balzama ili vazelina više puta u toku dana. Dobar izbor su i ulja sa vitaminom E ili gel sa aloja verom. Dehidracija je još jedan razlog isušivanja usana, a da bi se sprečila treba piti dosta tečnosti, ne samo vode, već i čaja.

Poželjna je i lagana masaža pred spavanje. Masaža podrazumeva lagano i nežno prelaženje preko usana mekanom četkicom za zube. Masažu treba izvoditi oko pet minuta, a zatim oprati usne i na njih naneti tanak sloj vazelina. Osetljive osobe balzam na usne treba da nanesu i pre stavljanja karmina ili sjaja.

O ishrani takođe treba povesti računa, jer pucanje usana može da bude znak nedostatka vitamina B2. Da bi organizam u dovoljnoj količini bio snabdeven ovim vitaminom, treba povećati unos zelenog povrća, mlečnih proizvoda i žitarica.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak