Borko Stefanović: Ovo je bio pokušaj ubistva

Mondo 25.11.2018 20:13
Borko Stefanović: Ovo je bio pokušaj ubistva


Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Borko Stefanović o napadu na njega u Kruševcu kada su mu nanete povrede glave.Borko Stefanović, lider partije Levica Srbije i član Savez za Srbiju, teško je povređen u napadu koji se dogodio u petak predveče uoči tribine tog opozicionog bloka u Kruševcu.

Na njega i još dvojicu stranačkih kolega nasrnuli su maskirani napadači metalnom šipkom, nanevši mu povrede glave, zbog čega je izgubio svest i mnogo krvi, a danas je taj napad okarekterisao kao "pokušaj ubistva".

"Imali smo zakazanu tribinu u Mesnoj zajednici Rasadnik u Kruševcu. Ulazio sam kroz vrata Mesne zajednice, a tamo je bila grupa momaka u senci, u mraku, sa crnim kapuljačama. Bio sam sa tri, četiri saradnika. Prolazio sam pored njih, rekao: 'Dobro veče', prošao pored njih i odmah potom sam dobio snažan udarac metalnim predmetom u potiljačni deo glave i izgubio svest na pet, šest sekundi. Bio sam u lokvi krvi, rasekotina je velika, široka... Ovakav napad je bio organizovan i smišljen, pratili su naše kretanje kroz Kruševac pre toga... Došli su sa namerom da izvrše ubistvo, ovo je bio pokušaj ubistva", rekao je Borko Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je odmah posle napada lekarski zbrinut, a danas je na konferenciju za novinare došao sa zavijenom glavom. Osim njega, stranački kolega Boban Jovanović, koji je takođe napadnut, izgubio dva prednja zuba, a Marko Dimić dobio jak udarac u glavu.

Stefanović je rekao da je dok je bio u nesvesti dobio još nekoliko udaraca. "Šutirali su me u glavu, imam podliv, rascepljena mi je usna", dodao je on.

Odmah posle napada na Stefanovića, oglasio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da su napadači uhapšeni.

"Dobio sam informaciju po okončanju sastanka. Republika Srbija je pravna država, lica koja su učestvovala u incidentu su uhapšena. Napadnuti imaju lakše povrede. Država je reagovala hitno, obavila svoj posao, pokazala da nije banana država", rekao je Vučić.

Stefanović se zahvalio policiji na brzom reagovanju, kao i lekarima na ukazanoj pomoći. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak