35. Susreti kazališta/pozorišta u Brčkom: Gran pri Andriji Kuzmanoviću

Mondo 25.11.2018 19:56
35. Susreti kazališta/pozorišta u Brčkom: Gran pri Andriji Kuzmanoviću


Jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović, dobio Gran pri na 35. Susretu kazališta/pozorišta u Brčkom.Gran pri 35. Susreta kazališta/pozorišta u Brčkom za najbolju mušku ulogu dobio je Andrija Kuzmanović za ulogu Pripovedača u predstavi "Osama-Kasaba u Njujorku" Zvezdara teatra.

Ovaj komad koji je premijerno izveden u aprilu ove godine, rađen je prema knjizi "Osama", Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

Sjajnu mladu glumačku ekipu pored Andrije čine i Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Povodom nagrade u Brčkom, Andrija Kuzmanović je prokomentarisao da je izuzetno srećan i da se nada da je ova nagrada tek početak donošenja nagrada u Zvezdaru.

Radeći na predstavi, reditelj Darko Bajić je istakao da se u predstavi oseća eksplozija izuzetno talentovanih mladih glumaca sa puno energije, prepunih želje, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke.

"Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, Pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti, na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, 'život potkazuje pozorište' i prerasta u tragediju. Ali u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja", dodao je Bajić.

"Osama-Kasaba u Njujorku" je na repertoaru Zvezdara teatra u čak pet termina tokom decembra: 2, 10, 21, 22. i 26. decembra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak