Bivši selektor o Krstajiću: On je početnik, ali nije za sve kriv

Hot sport 23.11.2018 14:44
Bivši selektor o Krstajiću: On je početnik, ali nije za sve kriv


Poslednjih dana dosta se govori o statusu aktuelnog selektora fudbalske reprezentacije Srbije.Pored toga što je izborio plasman u B diviziju, pojavile su se informacije da bi Krstajić mogao da bude smenjen sa te funkcije.

Nešto slično gogodilo se i pre dve godine, kada je samo mesec dana nakon što je obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo, Tomislav Sivić smenjen sa mesta selektora mlade selekcije, a upravo on izjavio je da ne bi bio iznenađen ni smenom Krstajića.

– On je početnik, i to se videlo u svakom trenutku u proteklih godinu dana. U svemu što je radio i kako je radio videlo se da je početnik, ali nije njegova krivica što mu je par meseci pred Mondijal data u ruke reprezentacija. Krstajić je imao neku viziju u Ligi nacija da šansu daje zlatnim ‘orlićima’ sa Novog Zelanda, i uspeo je u tome, a ostvario je i rezultat. Igra nije bila na nivou ostvarenog rezultata, ni blizu, ali neki koncept je postojao, poručio je Sivić za ‘Informer‘.

Nekadašnji selektor smatra da je odgovrnost za ovakvu situaciju na čelnim ljudima FSS.

– To je posledica vremena u kom živimo i činjenice da su na važne funkcije došli neuki, nepoznati, bahati ljudi. Niko ne zna kako su se tu našli, nemaju veze sa fudbalom, ni sa rukovođenjem, a oni u stvari odlučuju o našim životima. To su isti ljudi koji su pre godinu dana smenili selektora koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo i postavili sadašnjeg trenera. Zašto ga smenjuju? Da li priznaju sopstvenu grešku? Hoće li onda snositi odgovornost? Ovde je najveća kazna biti uspešan i imati stav. Ako imaš stav, onda ne možeš nigde da radiš, takvo je vreme došlo, zaključio je on


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak