Festival u Aleksincu otvoren bez glumaca BDP, Ćustić glumio sa amaterom

Južne vesti 23.11.2018 14:31
Festival u Aleksincu otvoren bez glumaca BDP, Ćustić glumio sa amaterom


Odsustvo glumaca Beogradskog dramskog pozorišta, već dolazak samo upravnika ovog teatra Slobodana Ćustića koji je nekoliko sati pre početka predstave Derviš i smrt uvežbavao tekst sa glumcem amaterom, kao i puno praznih mesta u sali Centra za kulturu, obeležili su sinoć otvaranje aleksinačkog Festivala prvoizvedenih predstava.Samo otvaranje Festivala, oko kojeg se poslednjih dana “podigla prašina” jer je sa repertoara “skinuta” predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović, bilo je neizvesno.

U poslednji čas je juče Beogradsko dramsko pozorište “otkazalo” predstavu Crna kutija zbog, kako su naveli, bolesti glumca, a poslata je zamena - Derviš i smrt. Međutim, pred samo izvođenje saopšteno je da će, prenosi N1, umesto sa glumcem Milošem Lazićem, upravnik BDP-a Slobodan Ćustić izaći na scenu sa novom zamenom.

Ćustić je nekoliko sati pred početak predstave koja je otvarala festival uvežbavao tekst sa mladim amaterskim glumcem iz Niša Svetislavom Markovićem, dok su organizatori tvrdili da sve protiče bez problema.

Festival je otvoren, ali nije bilo gužve kao predhodnih godina kada su se dodavale stolice, pa je osim balkona kojim je bio pun publike, u parteru bilo dosta praznih mesta.

Mnogi Aleksinčani su vratili karte za ovu “zamensku” predstavu, kao i onu otkazanu u kojoj igra Trifunović, a ima i onih koji vraćaju komplete karata.

Podsetimo, repertoar 7. aleksinačkog festivala, najavljen pre nekoliko meseci, naprasno se promenio dva dana pred početak, kada je predstava Utopljena duša u kojoj igra Sergej Trifunović izbačena zbog “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Zbog otkazivanja predstave sa Trifunovićem umetnici su pozvali na bojkot i najavili da vraćaju nagrade, a oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije, koje je istaklo da je jedini razlog za otkazivanje "udvorički, politički, vanumetnički razlozi onih koji su ovakvu odluku doneli".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak