Alat za lice: Istaknite vašu prirodnu lepotu

Gloria 21.11.2018 20:24
Alat za lice: Istaknite vašu prirodnu lepotu


Da bi šminka istakla vašu prirodnu lepotu treba da bude kvalitetna, ali od toga je često važnije kako i čime se nanosiMejkap bi trebalo da naglasi prirodnu lepotu, da ispravi nepravilnosti na licu i sakrije nesavršenosti. Bitan je njegov kvalitet, ali je vrlo važno i kako se nanosi. Neko to radi prstima, međutim, svaki profesionalni šminker će se složiti da dobar alat može napraviti značajnu razliku između toga jeste li dobro ili loše našminkani.

Za besprekoran ten će vam pomoći sunđeri zahvaljujući kojima ćete postići ravnomerne prelaze, pogotovo na liniji vrata i vilične kosti, a tu je i bjutiblender, odnosno sunđerasto jaje za nanošenje podloge, koje pre korišćenja treba natopiti vodom kako ne bi upilo sva ulja iz pudera. Kvalitetne četke su dugoročna investicija zbog koje nećete zažaliti. One od prirodne dlake su bolje za stavljanje suvih proizvoda poput pudera u kamenu, senki, rumenila, bronzera i hajlajtera, a od veštačke za aplikovanje tečnih i kremastih preparata (pudera, korektora, senki i rumenila). Četka za kameni puder je velika i pufnasta, za tečni je najčešće pljosnata, a za rumenilo srednje veličine, uglavnom zaobljena ili ima blago ukrivo zasečen luk.

Da bi mejkap arsenal trajao što duže, neophodno je da ga redovno čistite. Blender i sunđere perite nakon svake upotrebe, zbog bakterija, a četke jednom nedeljno. To možete raditi blagim tečnim deterdžentom za svilu ili vunu, a ako vam ta ideja zvuči agresivno, koristite neki proizvod za čišćenje lica (gel za umivanje). Nakon pranja poprskajte četke sredstvom za dezinfekciju i obavezno odaberite ono koje ne šteti koži. Dobro ih iscedite i obrišite peškirom, a sušite ih položene naopako kako voda ne bi ulazila u dršku.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak