Dodik: Nisam ikebana i neću da pokrivam loša rešenja

RTS 21.11.2018 12:55
Dodik: Nisam ikebana i neću da pokrivam loša rešenja


Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodik rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.Prvi dogovor posle zakletve članova Predsedništva BiH je postignut - prvi predsedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsedništva, protivi ideji da BIH bude članica NATO-a već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.
I
Sada kada je i zvanično srpski član Predsedništva, Milorad Dodik kaže da će njegova kancelarija biti u Istočnom Sarajevu.

"Ovde gde sedimo u ovoj zgradi, sedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovde ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mesta u BiH. I na pitanje da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je reč o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rešenja.

"Ja ne vidim razloga da radim u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja koja su oni dali, pre svega Pegi Ešdaun i Volfgang Petrič".

Simbolički ili suštinski, srpski član Predsedništva, kao predsedavajući u narednih osam meseci, posle zakletve, prijem je organizovao u Istočnom Sarajevu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak