CNN pobedio Trampa, vraća se u Belu kuću

Mondo 21.11.2018 11:04
CNN pobedio Trampa, vraća se u Belu kuću


Bela kuća saopštila je da je donela konačnu odluku da vrati pres akreditaciju izveštaču CNN Džimu Akosti, čime je okončan njihov sudski spor, saopštila je ova amerićka TV mreža.Rojters navodi da je ova odluka usledila tri dana nakon što je sudija u Vašingtonu naredio administraciji predsednika SAD Donalda Trampa da privremeno vrati pres akreditaciju tom novinaru, koja je povučena nakon Trampove burne konferencije za medije kojoj je prisustvovao Akosta.

Najnovija odluka Bele kuće poništava zvanično pismo objavljeno u petak u kojem je Trampova administracija tvrdila da bi Akostina pres akreditacija mogla da bude ponovo povučena čim istekne privremena mera koju je sudija doneo.

Tramp: CNN - medij kome se najmanje veruje

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je mrežu CNN koju je optužio za "perfidan" napad na njega u reportaži koja se ispostavila kao netačna. 

"CNN lažne vesti napravio je juče perfidnu i namernu grešku. Uhvaćeni su na delu, baš kao i usamljeni Brajan Ros na ABC njuzu (koji je trebalo da bude odmah otpušten zbog svoje greške)", napisao je Tramp.

CNN je u petak ujutro objavio da su predsednik i njegov stariji sin Donald Jr., primili mejl sa ključem za dešifrovanje koji omogućuje pristup hakovanim dokumentima Demokratske stranke objavljenima na WikiLeaksu, ali pre nego što su postali dostupni javnosti.

Međutim, ispostavilo se da to nije tačno nakon čega je CNN objavio ispravku precizirajući da je mejl nosio datum od 14. a ne 4. septembar prošle godine, odnosno dan nakon što je Vikiliks objavio dokumenta, prenosi AP.

"Gledajte da li će CNN otpustiti odgovorne ili je samo reč o velikoj nesposobnosti?", napisao je Tramp.

On je u sledećem tvitu naveo da bi slogan "CNN - medij kome se najviše veruje" trebalo da bude "CNN - medij kome se najmanje veruje".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak