Poplave u Hrvatskoj i Crnoj Gori

RTV 20.11.2018 19:19
Poplave u Hrvatskoj i Crnoj Gori


Na primorju Hrvatske i Crne Gore nevreme i velika količina kiše uzrokovali su izlivanje kanala i odvoda, zbog čega su brojne kuće i podrumi poplavljeni.Na području Makarske u poslednja 24 sata palo je 118 milimetara kiše, što je mnogo više od prosečnih padavina u ovom delu godine, prenosi Radio Dalmacija.

U Herceg Novom i Igalu došlo je do plavljenja kuća i objekata, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja ispumpavaju vodu sa sedam pumpi, prenosi Radio Jadran.

"Dotok vode je ogroman, pa ne postižemo koliko bismo želeli, ali kad se smiri pljusak, biće puno bolje", rekao je načelnik Službe Zlatko Ćirović.

U naletu pljuska i vetra pala su dva drveta, jedno u Baošićima, drugo u Bijeloj, ali niko nije povređen.

Sajt CdM.me prenosi da je i u Kotoru kiša izazvala poplave, dok je u Dobroti kod Kotora donji put pod vodom.

U kotorskoj Službi za zaštitu i spašavanje kazali su radiju Skala da za sada nemaju informacija o mogućoj šteti, ali da je na snazi crveni meteo alarm, što znači da je moguće očekivati da ovakvih i sličnih incidenata.

Jako nevreme pogodilo je poslepodne Podgoricu, a pljuskovi, praćeni vetrom, poplavili su ulice, a put Tivat - Budva zatvoren je zbog nevremena za sve kategorije vozila.

Služba zaštite glavnog grada saopštila je da za sada nije intervenisala, niti je primala pozive za pomoć.

Jako nevreme pogodilo je i primorje, zbog čega su poplavljene ulice, zgrade i škole u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, prenose mediji u Podgorici.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak