Kako do savršenog kaputa u samo dva koraka

Teleraf 20.11.2018 14:15
Kako do savršenog kaputa u samo dva koraka


Ovo je pravo vreme da odaberete kaput koji će biti vaš zaštitni znak ove jeseni i zimeZa ljubitelje kaputa jesen i zima su omiljeni odevni predmeti. Šta god da obučete, ako na sebi imate dobar kaput, onaj koji odgovara vašoj građi, sve oči će biti uprte u vas.

Da biste odabrali pravi kaput, trebalo bi da zadovoljite ova dva kriterijuma.

Prvo razmislite o vašem stilu. Ako više nosite patike i farmerke, za vas je idealan kaput ravnog kroja.

Ako je vaša garderoba više elegantna nego sportska, birajte kapute užeg kroja.

Drugi važan kriterijum je vaša figura.

Žene koje su građe poput peščanog sata najbolje će izgledati u kaputu koji se samo preklapa, a pojasom vezuje oko struka. Ovakav model će odlično naglasiti vaš najbolji adut, vaš uzak struk. Kaput dužine do kolena će vam bolje stajati nego bilo koja druga dužina.

Ako je vaše telo u obliku pravougaonika, iskoristite kaput da stvorite iluziju oblina i tako dobijete ženstveniji izgled. Za postizanje ovakvog cilja, trebalo bi da odaberete kaput A kroja ili kaput sa asimetričnom kragnom. Dobro će vam stajati i kaput u obliku lale, jer ima pojas na struku, a na kukovima je širok.

Figura kruške koja podrazumeva jaku zadnjicu i uska ramena, može vizualno da se koriguje pomoću kaputa sa visokim strukom, punom kragnom ili trapez kaputom A kroja. Figura će izgledati duža, krupniji deo će biti kamufliran, a uski deo će biti u prvom planu.

Kaputi sa krupnim faltama su idealno rešenje za dame čije telo izgleda kao obrnuti trougao, odnosno za žene koje imaju uske kukove, a široka ramena. Kod ovakvog tipa građe, najvažnije je da na gornjem delu kaputa nema nikakvih detalja, dok se sa donjim možete igrati.

Žene koje imaju okruglu figuru trebale bi da akcentuju struk. To se može postići da uradite pomoću kaputa na preklop sa pojasom, bilo da je u pitanju uski kaput sa širokim porubom, asimetričan, čaurasti, širi kroj ili kaput ravnog kroja sa geometrijskom formom. Za vašu građu idealan je jednobojan kaput do kolena sa V izrezom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak