Završen Repasaž fest, Olgi Odanović nagrada "Raša Plaović"

RTS 18.11.2018 17:01
Završen Repasaž fest, Olgi Odanović nagrada "Raša Plaović"


Proglašenjem najbolje amaterske pozorišne predstave sa prostora nekadašnje Jugoslavije u Ubu je sinoć završen Repasaž fest. Posvećen je pozorišnim velikanima Raši Plaoviću i Aci Popoviću. Glumici Olgi Odanović uručena je nagrada "Raša Plaović".



U konkurenciji šest pobedničkih predstava iz država nekadašnje Jugoslavije, "Rodoljupci" Kulturnog centra iz Kule proglašeni su najboljim amaterskim pozorišnim ostvarenjem na ovogodišnjem Repasaž festu u Ubu.

"Postoji jedan dobar, zreo, kontinuirani rad, mogu slobodno da kažem profesionalni pristup zaposlenih i svih onih koji igraju ovako iz srca i duše, ne za pare, nego za publiku pre svega", navodi Kamenko Bertić, glumac i direktor Kulturnog centra Kula.

Nijanse su odlučivale pobednika, jer su sva pozorišta predstavila najviše domete amaterskog stvaralaštva, ocena je stručnog žirija festivala.

"Imam utisak da su organizatori ove godine dali sve od sebe, jer predstave koje smo pogledali su svakako kvalitetan reprezent pozorižne sredine u kojima se stvaraju", ističe Željko Hubač, predsednik žirija.

U Ubu smatraju da je privilegija imati ovakav, prestižan festival, ne samo zbog visokih dometa pozorižnog amaterizma.

"Između ostalog je bitan što slavi ume Raše Plaovića i Ace Popovića koji su slučajno Ubljani. Važan je i zbog toga što okuplja najbolja amaterska pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije, tako da ima međunarodni karakter", naglašava Radovan Puletić, direktor Kulturnog centra Ub.

Dramskoj umetnici Olgi Odanović uručena je nagrada "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u prošloj godini.

"Kada su mi javili da sam dobila 'Rašu Plaović' ja sam se rasplakala. I bilo mi je, znate, sve emocije su se pomešale u meni – i radost i neka tuga i odgovornost i kako ću dalje i da li sam ja to zaslužila", kaže Odanovićeva.

U čast pobednika Repasaž festa glumci beogradskog Narodnog pozorišta izveli su predstavu "Hor bečkih dečaka".


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak