Nije važno gde je Vučić sedeo, već gde stoji

NSPM, Mihailo Medenica 17.11.2018 11:25
Nije važno gde je Vučić sedeo, već gde stoji


Ne, zaista nije važno na kojem je mestu Aleksandar Vučić sedeo tokom pariske šarade, već na kojem je mestu stajao pre nje?!Stajao je tamo gde se već godinama oseća najkomfornije- na gazištu čauša zapadnih dahija, pa otkud toliko čuđenje što mu je zapala hoklica na izlazu u slučaju nužde?!

Makron ga je smestio tamo gde će ga i istorija posesti- na margini, stolici namenjenoj za garderobera koji se veerovatno zadržao poslom pa su našli adekvatnu zamenu, s tim što su u znak “počasti” Vučiću dozvolili da sav bakšiš od čuvanje kaputa zadrži i prikaže u Srbiji kao još jednu istorijsku investiciju koja će uposliti hiljade mladih na krivljenju kifli za sendviče.

Ne likujem, naprotiv, žao mi je što divnu i slavnu Srbiju gledaju kroz njega, što je mnogima ovde sinonim Srbije, što magareću klupu iz koje je izvirivao niko neće smeti da nazove tako, već prestolom s kojeg je sa visine gledao na ostale…

Prestol jeste, ali golog cara koji je svoju carevinu sveo na “blagovesti” izdaje, moralnog bezdana, naličja ljudskosti i nacionalnog ponosa sapnutog u pokajanju: “Izvite, i ovog sam se jutra probudio kao Srbin, daću sve od sebe da sutra ispravim grešku, obećavam!”

No, priznajmo, ne bi Vučić uspeo Kajmakčalan da učini klizištem da ne saučestvujemo u toj besramnoj raboti!Nije važno gde je Vučić sedeo, već gde stoji

Ko potpaljujući fitilje, ko praveći se da ne vidi kako gore, ko srećan što se neće obrušiti na njegovu već bratovljevu kuću, ko presrećan što će zatrpati njegov dom jer bolje je ostati živ zakopan dok sve ne prođe, a posle će valjda neko čuti vapaj iz “groba”..?

Nije Francuska ponizila Srbiju već se prema njoj ponela gledajući šta joj Vučić čini!

A, Vučić joj čini ono što je ta ista Francuska (uz sasluženje najvećeg podlaca- britanske imperije) želela da učini 1916. na obalama Valone i Drača- da ostavi moru da dokrajči ono što albanske vrleti nisu srpskom zbegu!

No, tada se dični Srbin nije dao, nije ga dala majčica Rusija, a danas…danas ćutke, u strahu od sopstvenog glasa, molimo plime da nas ponesu u mračne dubine jer smo pristali da ova šaka jada vlasti utka u nas misao da valjamo onoliko koliko oni ne valjaju ničemu!

Nismo dostojni slavnih predaka, niti sasvim sigurno slavnijih od nas potomaka, jer mi smo, MI, dozvolili da Vučić i Vučićevi svedoci vladaju našim praznim dušama!

Državom ne vladaju, to su izdali dušmanima na upravljanje, a oni su prigrabili duše i premetnuli ih u svoje bisage i samare!

Izdali su Kosovo i Metohiju jer smo ćutke, ili polušapatom, pristali da nam nebo zamene foto-tapetom, Boga za raspevane fontane, kandila za bofl lampione, slavu za nadničarenje u sopstvenim životima, nadu za treptaj sreće u lavini očajanja, Visoke Dečane za visoke kule Potemkinovog sela “Beograd na vodi” i resto Srbije na hlebu i vodi, Kajmakčalan za brdo šuta bezvratih neimara, Solunski front za front pred “Lidlom”, Milunku Savić za Maju Gojković, Živojina Mišića za Vulina…

Otuda Vučić u Parizu, pod đavoljim znamenjem nekakvog “kosova”!

Otuda krvava zver od Tačija u stroju pobednika!

Otuda magareća klupa, jer nemamo hrabrosti da je nazovemo tako, već tronom lažnog cara Aleka malog!

Niko u Parizu nije ponizio naše slavne pretke- odavno su oni s desne strane Gospoda, ne može Božijoj vojsci dan ovozemaljskog besramlja ništa!

Ponizili smo sebe zaboravivši čiji smo predajući dušu i srce zadrugarima jada na otkup!

Lakše nam je ćutati u ruševinama kuće, nego s njenog praga prkosno viknuti- VALA, DOSTA JE, I PREVIŠE! SIKTER ČAUŠI ZAPADNIH DAHIJA!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak