U Narodnom pozorištu i dalje drama: Gatalica podneo ostavku

B92 17.11.2018 10:45
U Narodnom pozorištu i dalje drama: Gatalica podneo ostavku


Članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su u petak da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica odlučio je u petak da podnese ostavku na tu funkciju, saznaju "Novosti". 

"Pošto situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Pre nedelju dana sam učinio poslednji napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, ali su moji pokušaji propali 

Drago mi je što je moja poslednja dužnost bila da otvorim kupatila za baletske igrače, čiju sam obnovu lično pokrenuo. Nadam se da će prva enciklopedija Narodnog pozorišta, koju sam takođe inicirao, biti dovršena i bez mog učešća. Hvala članovima UO što su sve odluke, do poslednje, na 41. sednici, doneli jednoglasno" naveo je Gatalica u obrazloženju svoje odluke. 

Inače, članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su u petak da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59. Odluku o stupanju u štrajk članovi sindikata predali su oko 14 časova upravniku i UO Narodnog pozorišta, kao i na pisarnicu Ministrastva kulture i Vlade Srbije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak