Đilas: Vlada Srbije nema jasnu politiku

Danas 16.11.2018 12:01
Đilas: Vlada Srbije nema jasnu politiku


Predsedavajući Savezu za Srbiju (SZS) Dragan Đilas ocenio je da danas da je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za Dojče vele pokazala da Vlada Srbije nema jasnu politiku ni u jednom od ključnih pitanja za Srbiju.„Premijerka Brnabić suočena sa pitanjima novinara Dojče velea, kada nije mogla da iskoristi omiljenu režimsku laž da su ‘za sve krivi Đilas, Jeremić i Obradović’, pokazala je da Vlada koju predvodi nema nikakvu politiku i da im je jedini cilj da što duže ostanu na vlasti“, navodi se u saopštenju SZS.

Đilas je u pisanoj izjavio naveo da Brnabić nije imala odgovore na pitanja o evropskoj budućnosti Srbije,“osim činjenice da za to članstvo Srbija nije spremna“, kao ni zbog čega nema slobede govora u Srbiji i zašto se novinari koji nisu po volji vlasti nazivaju „stranim plaćenicima“ i „izdajnicima“.

On je dodao da je „intervju u kojem je neko iz vlasti najzad suočen sa pitanjima koja nisu unapred dogovorena i fingirana, a što je uobičajena praksa u Srbiji, pokazao realnu sliku nesposobne vlasti koja zemlju vodi u beznađe“.

„Ovo je još jedan pokazatelj da nema demokratije bez slobodnih medija i profesionalnih novinara. Potrebni su nam ovde u Srbiji“, zaključio je Đilas.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak