Suđenje za udes u Bečićima, optužena izjavila: Teško mi je, ali ne osećam krivicu

Novosti 16.11.2018 11:58
Suđenje za udes u Bečićima, optužena izjavila: Teško mi je, ali ne osećam krivicu


Počeo proces Budvanki Emini Adrović za saobraćajku u kojoj je poginuo Miloš Vukomanović. Optužena iznela odbranu, ali nije odgovarala na pitanjaVEOMA mi je teško, ovo mi je potpuno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se Snežaninom brzom oporavku. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad.

Optužena Emina Adrović ovako je sredu započela iznošenje svoje odbrane u kotorskom Osnovnom sudu. Ona se tereti da je 18. jula u Bečićima izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, iz Žitkovca kod Zvečana, dok je njegova verenica Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva teško povređena.

Izjašnjavajući se o optužnici, Adrovićeva je kazala da ne priznaje izvršenje krivičnog dela, teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, koje joj se stavlja na teret, niti krivicu za njega.

- Teško mi je da odgovaram, ne mogu da se koncentrišem - obrazložila je Adrovićeva, navodeći da nije spremna da odgovara na pitanja sudije, tužioca, kao ni svog advokata Vladimira Vulekovića.

Ona se nakon hapšenja branila ćutanjem, ali kako je njen slučaj nakratko završio pred Višim tužilaštvom, tu je iznela svoju odbranu. Optužena je kazala da ostaje pri onome što je tada rekla i pojasnila deo svoje izjave gde je navela da su oštećeni trčali unazad, jer je zapravo mislila da su trčali unazad, ali se nisu okretali.

Nastradali Miloš sa verenicom

Suđenje za udes u Bečićima, optužena izjavila: Teško mi je, ali ne osećam krivicu

- Oni su trčali unazad leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza - rekla je ona vidno potresena i na ivici plača.

Prema navodima iz optužnice, ona je 18. jula 45 minuta posle ponoći, iako je bila svesna da može počiniti krivično delo, ali je olako smatrala da do toga neće doći ili da će to moći sprečiti, upravljala svojim automobilom marke "audi" 60 kilometara na sat na deonici gde je ograničenje 50.

NIJE PRIKOČILA?

NAILAZEĆI na raskrsnicu i pešački prelaz na kojem su bili Vukomanović i Rudinčeva, optužena nije prikočila, kako se navodi u optužnici, već je prednjim delom automobila udarila u njih. Od siline udara, verenici su odbačeni uvis i pali na kolovoz. Vukomanović je zadobio smrtonosne povrede od kojih je ubrzo preminuo, dok je Rudinčeva teže povređena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak