Mej: Boriću se za dogovor o Bregzitu

RTS 16.11.2018 11:14
Mej: Boriću se za dogovor o Bregzitu


Britanska premijerka Tereza Mej poručila je da će se boriti da sačuva svoj dogovor o Bregzitu sa EU jer veruje da je on u najboljem interesu građana."Svim svojim bićem verujem da je kurs koji sam postavila ispravan za našu zemlju i sve naše ljude", rekla je Mej na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Britanska premijerka je rekla da niko nije izneo alternativan predlog nacrtu dogovora o Bregzitu koji su postigli EU i Britanija.

Upozorila je da, ako se ne nastavi sa tim sporazumom, niko ne može sa sigurnošću da zna koje će posledice uslediti. Bio bi to korak ka neizvenosti, dodala je Mej.

Britanska premijerka je ranije tokom dana rekla poslanicima da imaju jasan izbor - ili da podrže njen sporazum o Bregzitu, ili da Evropsku uniju Velika Britanija napusti bez sporazuma, ili da Bregzita uopšte ne bude.

"Izbor je jasan: možemo da izađemo bez sporazuma, možemo rizikovati da Bregzita uopšte ne bude, ili možemo izabrati da se ujedinimo i podržimo najbolji dogovor koji se može postići", rekla je Tereza Mej, prenosi Rojters.

Prethodno je nekoliko ministara podnelo ostavke u znak protesta zbog sporazuma premijerke Mej s Briselom o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak