Запослени у вртићима траже веће плате

Дневник 15.11.2018 12:34
Запослени у вртићима траже веће плате


Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије затражио је данас да се плате запосленима у вртићима повећају за 15 одстоСамостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије затражио је данас да се плате запосленима у вртићима повећају за 15 одсто најавио, ако се не испуне његови захтеви, једнодневну обуставу рада вртића или штрајк испред Владе Србије.

Председница самосталног синдиката предшколског васпитања Љиљана Киковић каже да су запослени у вртићима дискриминисани, јер је буџетом за наредну годину за њих предвиђено повећање плате од седам одсто, док су запослени у основним и средњих школама добили повећање од девет одсто.

Она каже да не желе своја права да остварују преко леђа деце, али да ће на то бити принуђени уколико надлежна министарства не одговоре позитивно на њихове захтеве.

Запослени у предшколским установама немају право на потпуну обуставу рада и морали би да обезбеде минимални процес рада, што подразумева да неколико највећих вртића приме сву децу и да сви запослени дођу на посао у те вртиће. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak