Google potvrdio: Dark mode čuva bateriju

Radio 021 14.11.2018 14:24
Google potvrdio: Dark mode čuva bateriju


Dark mode čuva bateriju, potvrdili su iz Google-a.U prezentaciji održanoj na Android Dev Summitu, iz Google-a su potvrdili da dark mode, odnosno "tamni način" rada operativnih sistema i aplikacija, ima pozitivno dejstvo na trajanje baterije Androida.
 
Dark mode je opcija koja menja boju teme operativnog sistema ili aplikacije u crnu. Dugo se pričalo o dejstvu dark mode-a na vek baterije, ali ovo je prvi put da je to zaista i potvrđeno, piše Biznis insajder.
 
Tokom prezentacije iz Googlea su pokazali podatak o efektima dark modea na bateriju kada se koristi u aplikaciji YouTube. Pokazalo se da na punoj svetlosti dark mode štedi 43 odsto baterije u poređenju s normalnim stanjem ili "normal modeom" koji koristi mnogo bele boje.
 
Google je priznao i da su grešili u tome što su ohrabrivali developere da u svojim aplikacijama koriste belu boju, pa tako i u aplikaciji samog Googlea. Mnoge aplikacije nude korisnicima opciju "dark modea", ali ne i sve, a većina kao glavnu koristi upravo belu boju.
 
Inače, postoje aplikacije koje troše bateriju više od ostalih. Tako, na primer, Snapchat troši najviše baterije u mirovanju. Popularni Tinder takođe jede bateriju zbog praćenja lokacije. Microsoft Outlook stalno proverava i osvežava novu poštu. Ako želite da štedite bateriju, svoj e-mail možete proveravati i ručno ili instalirati drugu aplikaciju za e-mail. Facebook aplikacija je "žderač" baterije. Facebook bi najbolje bilo koristiti u Lite verziji ili ga proveravati preko browsera. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak