Smena Savića ili štrajk od petka

Politika 14.11.2018 11:31
Smena Savića ili štrajk od petka


Dramski sindikat Narodnog pozorišta "Singlus" zatražio je od Ministarstva kulture i informisanja da organizuje sastanak sa njima, kao i da smeni upravnika Dejana Savića i Upravni odbor pozorišta na čelu sa Aleksandrom Gatalicom, dok će u protivnom stupiti u štrajk 16. novembraČlanovi Dramskog sindikata Singlus u dopisu Ministarstvu kulture i informisanja traže sastanak radi rešavanja krize u Narodnom pozorištu, traže i smenu upravnika pozorišta Dejana Savića i Upravnog odbora te kuće, te u protivnom najavljuju štrajk za 16. novembar.

U dopisu Ministarstvu predstavnici Singlusa napominju da komunikacija sa upravnikom pozorišta Dejanom Savićem i članovima UO nije moguća zbog svih uvreda, pretnji i zastrašivanja kojima su zaposleni bili izloženi od početka protesta, iniciranog lošim planiranjem finansija i repertoara u 150. jubilarnoj sezoni.

Iz sindikata poručuju da znaju da bi predstojeća reorganizacija sistema Narodnog pozorišta bila moguća bez velikih potresa i rezova samo ukoliko bi je sprovodili profesionalci koji poznaju pozorište i njegove optimalne potrebe. „Tim koji možemo da formiramo unutar kuće poseduje kompetentnost i stručnost, kao i iskustvo rada u specifičnom organizacionom modelu kao što je Narodno pozorište, početak profesionalizacije načina rada i racionalizacije organizacionog modela Narodnog pozorišta može predstavljati istinsko obeležavanje jubileja i početak reforme teatra”, napominju u dopisu, prenosi Tanjug.

Sindikat traži i smenu Upravnog odbora, te najavljuje da će odluku o stupanju u štrajk ostaviti na pisarnicama Narodnog pozorišta, Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak