Vatra guta Malibu, 42 mrtvih

Mondo 14.11.2018 10:22
Vatra guta Malibu, 42 mrtvih


Glumac Džerard Batler, pevač Nil Jang i pevačica Majli Sajrus samo su neke od poznatih ličnosti koji su izgubili dom u razornom požaru koji je zahvatio Malibu i gori već četvrti dan.Uz snažne vetrove, požar na severu koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajsu, gradu od 27.000 stanovnika.

U požarima u Kaliforniji su do sada stradale 42 osobe. Američki zvaničnici navode da je u pitanju šumski požar sa najvećim brojem žrtava u istoriji SAD."

Otkriveni su ostaci još 13 žrtava tako da ukupan broj staradalih iznosi 42. Koliko sam upućen, ovo je šumski požar koji je odneo najviše žrtava u istoriji SAD", rekao je šerif okruga Bjut, Kori Honija.

On je rekao da se više od 200 ljudi vode kao nestali i da je potraga za njima otežana.

U nekim delovima je tolika šteta da je teško utvrditi da li ima ljudskih žrtava, rekao je šerif.

Glumac Džerard Batler, pevač Nil Jang i pevačica Majli Sajrus samo su neke od poznatih ličnosti koji su izgubili dom u razornom požaru koji je zahvatio Malibu i gori već četvrti dan.

"Ja sam jedna od srećnijih. Ljubav mog života kao i moje životinje sada su na bezbednom i to je jedino što je sada važno", napisala je na Twitteru Majli Sajrus koja je verena za glumca Lijama Hemsvorta, prenosi AP.
Među evakuisanima su Lejdi Gaga i članovi porodice Kardašijan.

Lejdi Gaga je posetila sklonište Crvenog krsta u mestu Pasifik Pelisejds, gde je pružila podršku i ohrabrenje evakuisanim stanovnicima i volonterima.

"Znam da mnogi od vas sada osećaju mnogo bola i šoka. I ja sam nekako ošamućena od svega, i nisam sigurna kada ili kako će me sve ovo pogoditi", rekla je ona u video poruci na sajtu TMZ.

Nil Jang je na svom sajtu napisao da je Kalifornija "suočena sa nečim većim od svega što smo do sada videli".

Poznati glumac Čarli Šin rekao je da je ovaj požar nešto najgore što je video za 48 godina koliko živi u Malibuu.

Vatra je izbila u četvrtak, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spreče da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države - sa jednim u okrugu But ("Camp Fire"), na severu, gde je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua ("Woolsey Fire"), gde su pronadena dva tela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vetrova Santa Ana, vrućih i suvih vetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak