Vučić: Nastavak dijaloga kad Priština ispoštuje pravila

B92 13.11.2018 20:12
Vučić: Nastavak dijaloga kad Priština ispoštuje pravila


U izjavi novinarima, Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi dijalog i da nikoga ne ucenjuje eventualnim otvaranjem novih pregovaračkih poglavlja."Mogu da otvore koliko god poglavlja ili nijedno, ali ne možemo da učestvujemo u dijalogu sa onima koji su kršili pravila koja su sami prihvatili. U tome ne želimo da učestvujemo, ali želimo da verujemo da će Evropska unija i ostali kojima je stalo do dijaloga da utiču na one kojima su pomagali u proglašavanju nezavisnosti", rekao je Vučić.

Govoreći o naporima Prištine da Kosovo postane članica Interpola i trudu Beograda da ih u tome spreči, Vučić je rekao da je to teška i gotovo nemoguća misija, jer su i zemlje koje ne priznaju Kosovo pod velikim pritiskom da na glasanju budu makar uzdržane, kako bi Kosovo imalo više glasova koje ga podržavaju.

"Da li će oni moći da zadrže tu prednost? Borićemo se da ne. Da li ćemo uspeti? Nije lako. Mi sami ulažemo u to sve što imamo. I svoj novac i svoje znanje. Borimo se i to je ono što možemo. Nemamo moćne sponzore", rekao je on.

Vučić je kao primer naveo posetu Parizu povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gde je on išao sa dvoje savetnika i jednim pripadnikom obezbeđenja, dok je delegacija iz Prištine imala između 50 i 60 ljudi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak