Sudeći po izlozima i rafovima prodavnica i salona nameštaja, pruge su apsolutni hit. Ovaj desen se lako uklapa u svaki enterijer, tako da nećete pogrešiti za šta god da se odlučite. Dosadili su vam čisti beli zidovi u dnevnoj sobi i trpezariji? Ne brinite, nećete morati da krečite ceo stan. Kupite rolnu, dve prugastih tapeta i zalepite ih samo da jedan zid, deo zida ili noseći stub.

Pruge deluju veselo, ali i vrlo elegantno, u zavisnosti od kombinacije boja. Uske, uspravne svetle pruge vizuelno povećavaju prostor, tamne ga smanjuju 

U zavisnosti od toga da li su štrafte postavljene vertikalno ili horizontalno, zid će delovati više ili šire. Odaberite jedan veći zid ili eventualno dva manja i na njih zalepite prugaste tapete. Možete i da ga okrečite u dve ili više boja. Jedna od pruga obavezno treba da bude u boji koja dominira u prostoriji, da bi se stvorio utisak povezanosti.

Ako niste spremni za ovako radikalne promene, oplemenite stan makar nekom sitnicom u ovom desenu. Dekorativne sveće ili lampa sa staklenim abažurom lepo će izgledati na komodi u dnevnoj sobi.

Veliku promenu u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi najlakše ćete napraviti uz pomoć jastuka. Odaberite prugaste, pa će i vaš stan biti u trendu.

MOĆNE MALE ŠTRAFTE

Pruge uvek lepo izgledaju na zidu, bilo da je reč o dnevnoj ili spavaćoj sobi, kupatilu ili predsoblju. Odličan su izbor, kako za velike, tako i za male prostorije. Tanje deluju elegantno, dok šire odaju utisak topline.

Mogućnosti se neograničene, tako da samo treba da pustite mašti na volju i da se odlučite između krečenja i lepljanja tapeta. Krečenje može da bude znatno jeftinije, posebno ako ste dovoljno vešti da sami obavite čitav posao. Pripremite nekoliko kolutova papirnog selotejpa različitih širina, metar, grafitnu olovku, valjak za krečenje i, naravno, boju.

DETALJI

Ako niste raspoloženi za krečenje, opredelite se za tapete s prugama. Izbor je fantastičan, a raspon cena veliki, tako da bi valjalo da obiđete nekoliko prodavnica pre nego što donesete definitivnu odluku.

Na primer, ako su vam dosadile stare pločice u kupatilu, ne morate da ih menjate. Dovoljno je da zid iznad njih okrečiti na pruge i ova prostorija će zasijati novim sjajem. Ne preporučuje se da zid krečite u crno, ali pruge u ovoj boji izgledaće otmeno. Za ovu prostoriju možete nabaviti i krparu sa prugama, peškire, ili vagu sa istim desenom.

Tekstilne kutije različitih veličina vrlo su dekorativne, a mogu dobro doći za raspoređivanje sitnih stvari. Ove sitnice doprineće utisku da ste napravili veliku promenu, a samo ćete vi znati da se niste previše istrošili.

Za malo para možete kupiti komad lanenog ili pamučnog materijala sa štraftastim desenom. Obrubite ga i napravite interesantan stolnjak, a ostatak materijala iskoristite za salvete.