Filmovi 'na bis' na Slobodnoj zoni

B92 12.11.2018 15:40
Filmovi 'na bis' na Slobodnoj zoni


Filmski hitovi koji su na 14. Slobodnoj Zoni izazvali najveću pažnju publike biće prikazani 'na bis' u utorak 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra BeogradaFilm Putinovi svedoci koji je na repertoaru u utorak od 15č bavi se hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim uspehom. Reditelj filma Vitalij Manski nekadašnji glavni i odgovorni urednik na nacionalnoj televiziji tokom godina snima sate i sate arhivskog materijala i vodi nas iza kulisa nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Rusije.

Trejler Putinovi svedoci https://www.youtube.com/watch?v=AbaYBbsuAw0

Od 17 časova biće prikazan film Krivica za koji je tokom festivala vladalo veliko interesovanje posetilaca. Ovaj napeti skandinavski triler snimljen kao one-man-show prati suspendovanog policajca koji putem telefonske veze pokušava da spasi otetu ženu. Krivica je osvojia brojne nagrade na festivalima širom sveta, među kojima je i nagrade publike na festivalima Sandens i Roterdam.

Trejler Krivica https://www.youtube.com/watch?v=zTGnvVcDl3E&t=4s

Najnoviji film Džafara Panahija Tri lica, koji je tokom Slobodne Zone dva puta rasprodat biće prikazan od 19 časova. Ovo fenomenalno ostvarenje koje je premijerno prikazano u Kanu je road movie protiv patrijarhata i filmska oda glumicama i svima koji to žele da budu. Zbog kritičnog odnosa prema režimu reditelju Džafaru Panahiju zabranjenje izlazak iz Irana i snimanje filmova.

Trejler Tri lica https://www.youtube.com/watch?v=2E_7ZJ9un5E

Dokumentarac Bergman: godina života izazvao je veliko oduševljenje publike tokom Slobodne Zone ispunivši bioskopske dvorane u kojima se prikazivao do poslednjeg mesta. Film prati 1957. godinu u kojoj je reditelj postao „veliki Ingmar Bergman" i snimio svoja remek dela Sedmi pečat i Divlje jagode i režirao čak četiri velika pozorišna komada. Obuzet stvaralaštvom i žudnjom za životom on jedva da ima vremena za svoju decu, tri žene i nekoliko ljubavnica. Publika Slobodne Zone tokom festival imala je priliku da nakon filma razgovara sa producentkinjom Sesilijom Nensen. Bergman će "na bis" biti prikazan sutra od 21 sat.

Trejler Bergman https://youtu.be/ghXGRW9fD3A

Karte za projekcije na bis u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak