'Braća na kafi': Novi i stari direktor Alibabe razmenili iskustva u poslovanju

Blic 11.11.2018 08:50
'Braća na kafi': Novi i stari direktor Alibabe razmenili iskustva u poslovanju


Sastanak izvršnog direktora Alibabe Danijela Džanga i suosnivača kompanije Džeka Ma bio je "kao braća koja ispijaju kafu".Tako se bar učinilo Džangu koji je to opisao u svom prvom intervjuu od imenovanja na tu poziciju. Odnos dvojice čelnika u fokusu jer Ma priprema Džanga za prvog čoveka kineskog giganta za e-trgovinu.

Džang je otkrio kako je imao sastanke sa Džekom kako bi došao do novih ideja za firmu i prisetio se vremena kada se suočio sa odlaskom. Obojica su se redovno sastajali na čaju, ali su razgovarali i o poslovanju, kao i o "iskustvima".

- Pričamo o svojim zapažanjima, i to je važno za posao, ali i više od toga, o ljudima, o iskustvu...Dakle, više kao braća, koja se nisu videla neko vreme, i sada su se našla na kafi - dodao je Džang.

On je opisao svoj stil rukovođenja koji je "sličan onom koji zagovara Ma", i rekao da su obojica zajedno radili na novim idejama za Alibabu. Ipak, iako su njih dvojica brzo "našli zajednički jezik", bilo je naravno i neslaganja. Ma je imao svoje mišljenje o određenim idejama, a Džang je "uvek bio otvoren za raspravu".

- Mislim da je najvažnije da svoje neslaganje izrazite na jasan način. Možda će se raspravljati. Zapravo, znam da je shvatio ono što sam rekao, ali i dalje insistira. Znate da je vrlo samouveren, i da veruje u svoje ideje. Insistiraće na njima ali će vas slušati i razmisliti o tome i na kraju možda promeniti mišljenje - rekao je Džang.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak