Odaberite najbolje biljke za vaš dom

Novosti 09.11.2018 07:52
Odaberite najbolje biljke za vaš dom


Stambeni prostor je ispunjen sobama sa različitim izvorom svetlosti, ali i količinom vlage pa zato ne uspevaju sve biljke isto u svakoj prostorijiAKO ste tip osobe koja će izaći i kupiti biljku samo zato što vam se sviđa, imamo loše vesti za vas. Ne može svaka sorta cveća uspeti u istom okruženju, bilo da je reč o unutrašnjim prostorijama vašeg doma ili dvorištu.

Dom je ispunjen sobama sa različitim izvorom svetlosti, ali i količinom vlage.

Zbog toga su stručnjaci Home Advisor-a izdvojili tri biljke koje se mogu prilagoditi vašim životnim prostorijama.

Đavolji bršljen idealan je za kupatilo, jer vlaži i pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebna dobrobit u predstojećim zimskim danima. Ova biljka traži mesto u senci, svež i vlažan vazduh i redovno zalivanje vodom. Zbog toga ovu biljku treba držati u kupatilu.

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika i zbog toga ga treba držati u spavaćoj sobi. Osim toga ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Budući da se ova biljka drži na podu izbegavajte je ukoliko imate podno grejanje.

Drvo žada ili Crassula ovata simbolizuje sreću pa se preporučuje da je držite u hodniku gde se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može da izraste i do metar i po. Prema Feng Šuiu ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak