Todorić izručen Hrvatskoj

Mondo 08.11.2018 20:31
Todorić izručen Hrvatskoj


Avion na redovnoj liniji London-Zagreb u kojem se nalazi osnivač Agrokora Ivica Todorić sleteo je večeras nešto pre 21 čas na zagrebački aerodrom, odakle je sproveden - pravo u zatvor.Todorić je odmah odveden u zatvor Remetinec budući da mu je ranije određen istražni zatvor zbog afere Agrokor u kojoj je osumnjičen za nezakonito pribavljanje 1, 142 milijarde kuna.

Todorić je Hrvatskoj izručen iz Velike Britanije posle godinu dana od kada je pobegao u tu zemlju po izbijanju afere Agrokor.

Po izlasku iz aviona Ivica Todorić je iz zgrade aerodroma izveden pomoćnim stepeništem, a ne na glavni izlaz na kojem su ga čekale brojne novinarske ekipe. Službenim vozilom MUP odveden je u zatvor.

Britanski sudija Dankan Ozli je krajem oktobra u Londonu odlučio da Todorić bude izručen Hrvatskoj, koja je za njim raspisala evropsku poternicu, nakon što je on napustio Zagreb.

Nakon izricanja presude suda u Londonu, Todorić je novinarima rekao da je spreman da bude izručen Hrvatskoj I poovio da se protiv njega vodi politički progon.

"Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam da dođem u London, ostao godinu dana i za to vreme sam obavio zadatke koje sam sebi postavio", rekao je Todorić.

A na pitanje da li je spreman za Remetinac odgovorio je potvrdno, ali je istakao i da ne vidi zašto bi u Hrvatskoj bio osuđen.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak