Telekom Srbija: Nismo kupili, već akvizirali Kopernikus

RTS 07.11.2018 11:31
Telekom Srbija: Nismo kupili, već akvizirali Kopernikus


Povodom navoda u pojedinim medijima, "Telekom Srbija" je saopštio da nisu kupili Kopernikus, već akvizirali tog kablovskog operatora.Saopštenje "Telekoma" je usledilo, kako navode, povodom neistinitih informacija koje već par dana u javnost iznose pojedini mediji i konkurentske kuće. Njima se, tvrde, želi naneti poslovna šteta najvećoj telekomunikacionoj kompaniji u zemlji.

"Potpuno su neistinite tvrdnje da je 'Telekom Srbija' kupio televiziju 'Kopernikus', bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijsku mrežu", navodi se u saopštenju.

"Telekom Srbija" navodi da je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao kablovskog operatora Kopernikus Tehnolodži i da time nije prekršio nijednu tačku zakona.

"Jačanjem pozicija kompanije 'Telekom Srbija' biće obezbeđena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, građanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak