'Telekom Srbija' postao vlasnik 'Kopernikusa'

RTS 05.11.2018 13:14
'Telekom Srbija' postao vlasnik 'Kopernikusa'


Kompanija 'Telekom Srbija' saopštila je da je zvanično postala vlasnik 100 odsto udela 'Kopernikusa', drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji.Tom akvizicijom "Telekom" je povećao svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto, a učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

Od sada će i korisnici "Kopernikusa" imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža "Telekom", a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala, saopštio je "Telekom".

"Kopernikus" ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava.

Poslovni planovi "Telekoma", koji predviđaju i akviziciju kablovskih opeatora, usmereni su ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija i deo su globalnog trenda ukrupnjavanja telekomunikacionog tržišta, navodi se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak