Asteroid se ubrzao, naučnici misle da je vanzemaljski

B92 05.11.2018 11:51
Asteroid se ubrzao, naučnici misle da je vanzemaljski


Prvi poznati međuzvezdani objekat koji putuje kroz naš solarni sistem mogao bi da bude gigantsko vanzemaljsko solarno jedro poslato da traži znake života, pokazala je nova studija.Misteriozni asteroid Oumuamua analizirali su astronomi iz Harvard Smithsonian Centra za astrofiziku (CFA) pošto je otkriveno da se neočekivano ubrzao.

NASA je potvrdila da su ove godine zapažanja sa njihovog svemirskog teleskopa Hubble potvrdila da je objekat imao "neočekivano povećanje brzine i pomeranja putanje kroz prolaz kroz unutrašnji solarni sistem".

Naučnici su zaključili da je asteroid "možda električna lampa veštačkog porekla" koja koristi sunčevo zračenje.

Studija je pokazala da ako se uzme u obzir veštačko poreklo onda postoji mogućnost da je Oumuamua električna lampa, koja pluta u međuzvezdanom prostoru kao rezultat napredne tehnološke opreme.

"Oumuamua bi mogao da bude aktivna komponenta vanzemaljske tehnologije koja je došla da istražuje naš Solarni sistem, na isti način na koji se nadamo da istražujemo Alpha Centauri koristeći Starshot i slične tehnologije", rekao je sa druge strane profesor Abraham Loeb, koji je sproveo studiju sa Šmuelom Bialijem.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak