Grabar Kitarović: Ne znam za Vučića, ali ja sam razočarana

N1info 04.11.2018 12:16
Grabar Kitarović: Ne znam za Vučića, ali ja sam razočarana


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju problema nestalih, kao i da od toga zavisi njena zvanična poseta Srbiji.Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je komentarišući odnose sa Srbijom, da je razočarana što nije postignut napredak u rešavanju pitanja nestalih osoba iz rata 1990-tih godina i poručila da pre odlaska u zvaničnu posetu Srbiju želi bitan napredak u vezi s nestalima.

"Ne znam kako se oseća gospodin (Aleksandar) Vučić, ali ja se lično osećam razočarano što nismo postigli napredak na rešavanju pitanja nestalih osoba", rekla je Grabar Kitarović u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju".

Ocenila je da se izlaslanici predsednika Hrvatske i Srbije, Ivan Vrkić i Veran Matić, izuzetno trude i izrazila nadu da će njihovi napori uroditi plodom.

"Za to je potrebna i saradnja institucija. A pre bilo kakvog odlaska u zvaničnu posetu Srbiji, želim bitan napredak u pronalaženju nestalih osoba", istakla je Grabar Kitarović.

Hrvatska predsedica je rekla da oseća duboku odgovornost prema porodicama nestalih i da će učiniti sve što je u njenoj moći za rasvetljavanje sudbine nestalih ljudi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak