Почиње реконструкција Толстојеве улице

Дневник 02.11.2018 15:39
Почиње реконструкција Толстојеве улице


С обзиром на то да је Толстојева улица у значајној мери приведена планираној урбанистичкој намени, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је у прилици да започне радове на изградњи објеката комуналне инфраструктуре.Радови почињу у понедељак, 5. новембра, а обухватају део Толстојеве улице, од Пушкинове до Хоповске улице, где су саобраћајне површине у изузетно лошем стању. На овој локацији последњих година интензивирана је изградња објеката вишепородичног становања, што је допринело девастирању коловоза и пешачких стаза, а велику потешкоћу представља и недостатак паркинг простора.

Такође, у овој улици постоји стара водоводна и канализациона мрежа која, због измењене структуре становања, не задовољава садашње потребе становника.

У оквиру радова који се одвијају у Толстојевој улици, а ради решавања свих наведених проблема, предвиђена је изградња новог коловоза ширине 6м, управног паркинга са леве стране и подужног са десне стране улице, као и пешачких стаза, одвојених зеленим појасом од паркинга. Такође, радови обухватају и пратећу инфраструктуру, односно изградњу водоводне и канализационе мреже, као и изградњу јавног осветљења канделаберског типа.

Тиме ће Толстојева улица заблистати новим сјајем и што је још битније, наведене активности побољшаће свакодневни живот становника ове улице и допринети лакшем и безбеднијем одвијању како колског, тако и пешачког саобраћаја.

Ова инвестиција вредна је 93 милиона динара, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 180 календарских дана.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak