Polemika u Skupštini: Treba li zabraniti Pink

Mondo 02.11.2018 15:22
Polemika u Skupštini: Treba li zabraniti Pink


Šef poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović, zatražio je danas u Skupštini Srbije da se ukine dozvola za nacionalna frekvenciju TV Pink. Ministar policije odgovorio da zapravo Dveri kvare javni moral i inspirišu nasilje.Govoreći o predlogu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na stadionima, Obradović je kazao da politika i službe bezbednosti upravljaju stadionima, a da visoki funkcioneri sede s predstavnicima navijačkih grupa iza kojih stoji ozbiljan kriminal.

"To je srž problema kojeg nema u vašem zakonu i koji vi neprestane izbegavate, reko bih čak da je Srpska napredna stranka na vrhu te piramide huliganskih organizacija u Srbiji", rekao je Obradović.

Upitao je da li se prisutni sećaju prebijanja novinara ispred Skupštine za vreme inauguracije predsednika i "ko su ti momci", nakon čega ga je predsedavajući sednice Veroljub Arsić opomenuo da ne govori van teme dnevnog reda i konstatovao da su tokom protesta pokreta Dveri napadnute novinarke televizije Pink.

Obradović je ocenio da se nasilje na stadionima ne može rešiti ako se ne speči nasilje u medijima i ne ukine nacionalna frekvencija Televiziji Pink na kojoj se javni moral kvari rijaliti programima.

"Ne možete rešiti problem nasilja ako ne zaustavite promociju pogrešnih obrazaca ponašanja iza kojih direktno stojite vi, koji ste očito spremni da tenkovima branite Televiziju Pink i Željka Mitrovića kao pravog ministara kulture", rekao je Obradović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je uzvratio ocenom da su Pokret Dveri i njegovi koalicioni partneri inspiratori nasilja i agresije prema medijima.

Stefanović je rekao i da su ključni inspiratori nasilja u zemlji Obradović i njegovi koalicioni partneri.

"Vi niste samo inspiratori, vi ste prešli s reči na dela. Vi lepo dođete do Televizije Pink, Goca Uzelac, Mara Dragović šta će te dve novinarke, najbolje da dobiju batine, najbolje da ih pretučemo. Prosto je neverovatno da neko ko se praktično bavio nasiljem nad novinarima i ženama, može da priča o nasilju u ovoj Skupštini", rekao je ministar. ;

"Hajde da ukinemo frekvenciju svakom ko nam se ne sviđa, hajde da ukidamo onda frekvencije svima koji nešto kažu, a da se to nama ne sviđa, a vi i vaši kolacioni partneri ste uveli rijaliti u Srbiju", rekao je Stefanović.

Poslanici raspravljaju o više zakona iz oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, među kojima su i izmenama zakona o policiji, bezbednosti saobraćaja na putevima, izmenama zakona o detektivskoj delatnosti, zakona o zaštiti podataka o ličnosti...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak