Crna Gora uvodi delikt mišljenja za Srbe, Beograd mora da reaguje

RTV 01.11.2018 19:37
Crna Gora uvodi delikt mišljenja za Srbe, Beograd mora da reaguje


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država Srbija reagovati na zabranu ulaska u Crnu Goru intelektualcima Matiji Bećkoviću, Čedomiru Antiću, Aleksandru Rakoviću i Dejanu Miroviću, te ocenio tim povodom da Crna Gora time uvodi, ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.Vučić je za TV Prva rekao da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem neposredno pred gostovanje na Prvoj televiziji, da je razgovarao sa kolegama iz Crne Gore, i da su dobili informaciju da je za četiri lica odlukom vlade Crne Gore zabranjen ulaz.

"Ne znamo da li ima još nekih lica. Zvanično nismo ništa kao država dobili", rekao je predsednik Srbije i dodao da je kao objašnjenje navedeno ugrožavanje sigurnosti, temelja bezbednosti Crne Gore.

"Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju Kavačkom i Škaljarskom klanu" rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje.

Dodao je da Crna Gora time sankcioniše, ili uvodi, ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, da ne dozvoljavaju da neko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti misli drugačije.

"To je nedopustivo u 21 veku u Evropi" naglasio je predsednik Srbije i ocenio da je to pravno neodrživo.

Daće, kaže, sve od sebe da stupi u kontakt sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovćem, kako bi zamolio za drugačiju reakciju, više odgovornosti i ozbiljnosti.

"Ne bih voleo da Srbija, koja je bastion slobode iznošenja i prava da se iznose različite ideje, a u našoj zemlji slobodno iznose ideje oni koji su za nezavisno Kosovo, koji bi da cepaju druge delove teritorija, i oni koji o Sbrima u Crnoj Gori misle ovako i onako, koji su protiv ili za RS...smatramo da je to demokratsko pravo svakog i ne želimo nikome da to ukinemo", naglasio je Vučić.

Istakao je da želi da ljudi u Crnoj Gori razumeju našu poruku i dodao:

"O konkretnim merama ćemo razgovarati, ako ne dobijemo drugačiji, racionalniji i razumniji odgovor".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak