Propao i treći konkurs za SOS telefon za žene žrtve nasilja

Radio 021 01.11.2018 14:17
Propao i treći konkurs za SOS telefon za žene žrtve nasilja


Ministarstvo za rad obustavilo je konkurs za Nacionalni SOS telefon za žene žrtve porodičnog nasilja jer se nijedna organizacija nije javila.Ovo znači da nijedna od pet organizacija koje imaju licencu za pružanje ove usluge, nije želela da preuzme da radi sa ženama žrtvama nasilja pod uslovima poziva - da se razgovori snimaju i da podacima žrtava raspolažu treća lica.
 
U Ministarstvu kažu da će preduzeti sve u njihovoj nadležnosti da SOS telefon zaživi, a javnost će blagovremeno obavestiti o narednim koracima.
 
Inače ovo je već treći poziv za pokretanje SOS telefona, a ova usluga trebalo je da proradi još u januaru.
 
Podsetimo, povodom najave Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o raspisivanju konkursa za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje Nacionalnog SOS telefona za žene žrtve nasilja, Mreža Žene protiv nasilja upozoravala je da raspisivanje konkursa nije u skladu sa zakonom.
 
Mreža Žene protiv nasilja podsetila je tada da se prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, član 64, usluge socijalne zaštite nabavljaju od pružaoca usluga socijalne zaštite koji je za to licenciran kroz postupak javne nabavke, te da i nabavka usluge Nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja mora biti obavljena u skladu sa Zakonom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak